Kamu kurum ve kuruluşlarının Ağustos 2019’da kamuya personel alımları devam ediyor. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafında yeni yayınlan yeni ilanlarda5’i engelli ve 10’u da normal ve 15 de beden işçisi olmak üzere toplamda 30 büro işçisialımı gerçekleştireceğini açıklamıştır. İŞKUR üzerinden yayınladığı ilanlarda bakanlık bünyesinde yapılacak alımlarda her ilden aday başvuru yapabilmektedir. İlgili kadroya ilişkin detaylar şu şekildedir.

Başvuru Şartları

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen alımlarda adaylarınen az ilköğretim mezunu olması gerekmekte olup aynı zamanda 18-35 yaş aralığında olması istenmektedir. İlanlara göre adayların Ankara’da ikamet ediyor olması şartı aranırken Beden işçisi alımında; en az okur yazar olmak, en az 18 yaşında olmak, Aydın Germencik’te ikamet ediyor olmak şartları aranmaktadır. İstihdam edilecek personellerin bir kısmı daMagnesiaKazısı’ndagörev alacaktır. İlgili ilanalar ilişkin detaylar aşağıda yer almakta olup ilanlara ulaşmak için aşağıda yer alan link üzerinden erişim sağlamak mümkündür.

Başvuru Şartları

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak olan alımlara başvurular için son gün 19 Ağustos olarak açıklandı. Buna göre adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden gerçekleştirecek olup https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden ilanlarda yer alan ilan numaralarını açılan sayfada sol alt tarafta belirtilen ilan no kısmına yazarak ulaşmak mümkündür. Bunun yanı sıra ilgili ilanlara başvurmak için adayların İŞKUR’a kayıtlı olmaları gerekmektedir.