Toplum yararına programı çalışanlarına kadro verilecek mi?

Kamu kurumlarında istihdam şekillerinden bir kaç tanesi kadrolu personel, sözleşmeli personel, geçici süreli istihdamlardır. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden kamu kurumlarına özel kurumlarına çok sayıda personel ve memur alımı ilanları açıklanıyor. İŞKUR üzerinden kurum dışı kamu işçi alımı kamu memur alımı işbaşı eğitim programları mesleki eğitim kurs ve engelli istihdamı ile birlikte toplum yararına programı da en çok tercih edilen istihdam şekillerinden bir tanesidir.

TOPLUM YARARINA PROGRAMI;

İçişleri Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı Çalışma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın protokolleri kapsamında 2018 yılı Türkiye genelindeki okullarda kadrolu personellerin yetersiz olması nedeniyle güvenlik görevlisi, temizlik işçisi ile bakım onarım işçisi kadrolarında çok sayıda TYP alımı yapıldı. İl özel idaresi başkanlıkları, Belediyeler, Hastaneler, Okullar, Kültür ve Turizm İl Müdürlüklerine ve bir çok kurumda 10 binlerce istihdam sürüyor.

KADRO VAR MI?

20.000 güvenlik görevlisi 2018 yılında itibaren kamu kurumlarındaki okullarda görev yaptılar ve 2020 Haziran ayı itibarıyla görev süreleri sona erdi. Pandemi süreci ile birlikte toplum yararına programı personelleri kadro vermesini beklediler. TYP personellerine kadro verilecek mi? Çalışanlar ve yeni başvuru yapan adaylar bu sorunun cevabını merak etmekteler. Şu anda böyle bir çalışma söz konusu değil. Geçtiğimiz günlerde 20'den fazla ilde yeni typ alımı yapıldı. Geçici sürede istihdamlar devam ediyor. Adaylar ve TYP çalışanları da kendilerine kadro vermesini beklemekteler.