İŞKUR haftanın kamu personeli alımı ilanlarını yayımladı. 16 Mart 2020 tarihi ile yayımlanan ilanlara bakacak olursa Kamu ilanları kapsamında Üniversiteler ve Belediyeler alım yapacaklar. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilgili ilanlar hakkında detayları aktaracağız. Aşağıda alım yapılacak pozisyonlara, İlgili kurumlara ve başvuru şartlarına ulaşacaksınız.

HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALINACAK!

Üniversiteler ve Belediyeler bünyelerine, genellikle Temizlik Görevlisi kadrosunda alım yapıyor. Diğer yandan alımlar, Silahsız Güvenlik Görevlisi, Engelli  - Eski Hükümlü/ TMY kapsamında Temizlik görevlisi, Soğutmacı Ve Havalandırmacı (İklimlendirme)(Soğutma Isıtma Sistemleri Bakım-Onarımcısı), Sıhhi Tesisatçı, İş Makineleri Operatörü, Tuvalet Temizlik Görevlisi, Park süpürücü ve Çöpçü kadrolarında alım yapılacak.

ALIM YAPACAK BELEDİYELER VE ÜNİVERSİTELER:

İŞKUR üzerinde farklı kurumlar ilan yayımladı. Yayımlanmış olan ilanlara göre, Türkeli Belediyesi 8 personel alacak. Necmettin Erbakan Üniversitesi 25 personel alacak. Dokuz Eylül Üniversitesi 13 Personel alacak. Mersin Üniversitesi 10 Personel alacak. Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi 4 personel alacak. Güce Belediye Başkanlığı ise 1 kişi alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Engelli veya Eski Hükümlü / TMY kapsamında olan alımlar için durumunu gösterir rapora sahip olmak gibi nitelikler aranacak.

BŞVURULAR BAŞLADI!

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile gelmiş ilanlarda başvuru süreci bugün 16 Mart 2020 tarihi itibari ile başladı ve adaylar başvurularını en geç 5 gün içerisinde yani 20 Mart 2020 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir.

Başvuru için aşğıdaki bağlantıyı kullanarak İŞKUR sistemine giriş yapıp ve ilgili ekranda İŞYERİ TÜRÜ kımını KAMU seçerek ve ARA butonuna tıkladıktan sonra ilgili ilanlara ulaşabileceksiniz.

İŞKUR BAŞVURU ADRESİ: esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx