Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya yen personel alımları ve memur alımları yapılacak. Yayımlanan ilanlara bakıldığında çok sayıda personel kadrosu ile farklı kurumlara personel alımı yapılacak.

İşin Olsa ekibi olarak sizlere özel hazırladığımız bu haberimizde ilan hakkında tüm detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Haberimizde başvuru şartları, alım kadroları ve kurumlara ulaşabileceksiniz.

HANGİ KAMU KURUMLARI PERSONEL ALACAK?

07 EKim 2019 tarihi ile gelmiş olan ilanlara göre kamuya, Amasya Öğretmenevi, Bartın İl Özel İdaresi, Sındırgı Öğretmenevi, MSB Akaryakıt ve Nato, Bozok üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi başkanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Tarım ve Orman Bakanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Malatya Ak Çadağ Öğretmenevi ne personel alımları yapılacak.

BAŞVURU YAPILACAK KADROLAR NEDİR?

Yukarıdaki kamu kurumları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere, Hayvan Bakıcısı, Demirciler, Şahmerdancılar Ve Pres Operatörleri, İnşaat İşçisi, Beden İşçisi (Temizlik), Sıhhi Tesisatçı, Aşçı, Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı, Marangoz, İnşaat Boyacısı/Boyacı, Kalorifer Ateşçisi (Katı ve Sıvı Yakıt), Güvenlik Görevlisi, Bilişim Teknolojileri Teknisyeni, Yiyecek İçecek Müdürü ve Çöpçü pozisyonlarında alımlar yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile gelmiş olan ilanlara göre adayların başvuru yapabilmeleri içni gerekli niteliklere haiz olmaları gerekmektedir. Bu yönde adaylardan aşağıdaki genel nitelikler aranacaktır.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşındna gün almamış olmak,
  • Yaptırılacak güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak, 
  • Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.
  • Engelli veya Eski Hükümlü olan adaylar için durumunu gösterir belgeye sahip olmaları gerekmektedir.
  • En az İlköğretim mezunu olmakla beraber, Lise, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR:

İŞKUR üzerinde haftanın yeni işanları ile birlikte başvuru sürec, başladı. Adaylar başvurularını Bilgisayar ortamında elektronik ortamda gerçekleştirmeleri gereklidir. Bu yönde adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

Başvurular yukarıdaki bağlantıya tıklandığında açılacak ekranda öncelike üyelik giriş bilgieriniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Sonrasında İŞYERİ ÜNVANI kırmına yukarıdaki kurumların adını yazarak ARA butonuna tıklandığında ilgili ilanlara ulaşabileceksiniz.