Ülkemizde bir çok gencin hayali gerçek oluyor. 2019 ylında genel alımların azalması nedeni ile Milyonlarda acay İŞKUR ilanlarına yönelerek bir mevi de olsa iş bulmak kolay oluyor. Her hafta güncellenen kamu memur personel alımları ilanları ile kamuya yüzlerce alım yapılıyor. Yayımlanan kamu ilanları hala devam ediyor ve bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilgili ilanlar hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

İŞKUR ÜZERİNDEN BAŞVURULAR ALINIYOR!

Yayımlanan kamu ilanları ile yüzlerce kişilik boş pozisyon ile alım yapılıyor. Bu yönde kamuya alımları devam eden kurumları veya kuruluşları sizlere aktarıyor olacağız. Bu yönde bir çok Belediye Sulama Birlikleri, İl tarım ve orman müdürlükleri, Cumhuriyet Başsavcılığı, Devlet Su İşleri, Öğretmen evleri gibi kurum veya kuruluşlar alım yapıyorlar.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar öncelikle bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bu bağlamda adaylardan, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Alım yapılacak mesleğe göre gerekli niteliklere sahip olmak, Eğer aranıyorsa KPSS den en az 60 puan almış olmak, En az okuryazar, İlköğretm, Lise veya Ön lisans mezunu olmak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR:

Başvurular haftanın başlaması ile birlikte 17 Haziran 2019 trihinde başladı ve hala devam ediyor ancak başvurular hala devam ediyor. Başvurular elektronik ortamda veya şahsen yapılabilmektedir.

İnternet ortamında yapılacak başvurularda adaylar, https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden ilanlara ulaşabilir ve kişisel bilgileri ile sisteme giriş yaparak başvuru yapabilirler.