Haziran ayının ilk gününde İŞKUR tarafından birçok yeni ilan yayınlanmış bulunuyor. Bu ilanlarda özellikle İŞKUR’un birçok kişiyi meslek sahibi etme ve istihdam uygulamalarını oluşturan Mesleki ve İşbaşı Eğitim Kursları bünyesinde mezuniyet şartı aramadan farklı şehirlere personel alımı yapılacağı ilan edildi. Türkiye’nin birçok ilinde yapılacak olan alımlara ilişkin ilanlar kurumun resmi internet sitesinde yer alıyor.

İlanlara İlişkin Şartlar

İŞKUR üzerinden gerçekleştirilen alımlarda başvuracak olan adayların sağlaması gereken şartlar şu şekildedir:

  • İŞKUR' a kayıtlı ve işsiz olmak,
  • 15 yaşını tamamlamış ve işverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,
  • Emekli olmamak,
  • Programın başlama tarihinden önceki üç ayda programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,
  • Program başlangıcından önceki 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olması,
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak, yukarıdaki şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları olmaması şeklinde şartlar yer almaktadır.

Bu kapsamda istihdam edilecek adaylara ise katılımcı zaruri gideri olarak günlük 77,70 TL, öğrenciler için 58,27, işsizlik ödeneği alanlar için 38,85 TL, geleceğin meslekleri olarak belirlenecek mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara 85 TL zaruri gider ayrıca sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği program süresince İŞKUR tarafından karşılanacaktır.

İlanlara ulaşmak için: https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=1