Mayısın yeni haftasında farklı kamu kurum ve kuruluşlarında personel alımları devam ediyor. Her gün binlerce özel sektör ve kamu sektörü kurumlarınca ilanın yayınlandığı İŞKUR üzerinden yeni yayınlanan ilana göre iki kurum tarafından farklı kadrolarda istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacağı açıklanmış olup Kastamonu İL Özel İdaresi ile Diyarbakır Müze Müdürlüğü tarafından yapılan bu alımlarda adayların sağlaması gereken birtakım başvuru şartları bulunmaktadır.

Diyarbakır Müze Müdürlüğü

Kurum bünyesinde yapılacak olan alımda toplamda 45 personel istihdam edilecek olup adaylar kazıcı, beden işçisi olarak görevlendirilecektir. Bu noktada adaylardan sağlanması istenen başvuru şartları arasında sağlık durumu arazi ve iş koşullarına uygun olması, Diyarbakır ilinde ikamet etmesi, işçilerin barınma, beslenme ve ulaşım sorunlarını kendileri halledebilecek olması, tercihen kazı alanında çalışma tecrübesi olması, en az 20 yaşında olması ve 50 yaşını aşmaması şartları aranmaktadır.

Kastamonu İL Özel İdaresi

Kurum tarafında yapılacak olan alımda adaylar farklı kadrolarda istihdam edilecek olup bu kapsamda 10 ağır vasıta şoförü, 2 ekskavatör operatörü, 5 silindir operatörü, 1 distribütör operatörü, 1 konkasör operatörü, 4 ağır ve hafif şase ustası, 2 ağır ve hafif şase atölyesi motor ustası, 1 hafif şase atölyesi elektrik ustası, 1 hafif şase atölyesi kaynakçı ustası, 5 düz işçi alımı şeklinde olacaktır.

Alımın yapılacağı kadroya göre değişmekle birlikte adayların sağlaması gereken başvuru şartları arasında 35 yaşından gün almamış olmak, ağır ve tehlikeli işlerde çalışmaya engel durumu olmamak, seyahat engeli olmamak, en az 2 yıl deneyimi olmak şartlarının sağlanması gerekmektedir.

İlgili ilanlara ulaşmak ve online başvuru yapmak için https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kurum-disi-kamu-isci-alimi-ilani/ adresi üzerinden kurum ilanına ulaşarak detayları öğrenmek mümkündür.