Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanan 2 farkı farklı kurumun önderliğinde yapılan personel alım ilanı birçok kişi tarafından ilgiyle karşılanmaktadır. Özellikle adayların alımları kurumlar tarafından belirlenecek başvuru şartlarına göre yapılacağından belirlenmiş başvuru şartlarını taşımayan adayların yapacakları başvurular geçersiz sayılacağı açıklanmıştır. Et ve Süt Kurumu (ESK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde belirlenen farklı kadroların nezninde personel alımlarının gerçekleşeceği açıklandı.

Başvuru Detayları

Et ve Süt Kurumu resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan açıklamaya göre Ankara ilindeki kurumunda çalışacak ve oradaki genel hizmet ile ilgilienecek kişilerin aradığını açıklamıştır. Personel olarak Şoför olarak alım yapacak olan kurumda yapılan açıklamaya göre adayların en az ilkokul mezunu olması talep edildi..

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan açıklamaya göre ise Yozgat ilinde bulunan Yozgat Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilmek üzere beden işçisi alımı yapılacağı açıklandı. Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü bünyesine yapılacak olan personel alımıyla ilgili olarakda adayların en az ilk okul mezunu olması gerektiği açıklandı.

Başvuru Şartları

Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılacak olan başvurular ile ilgili olarak adayların öncelikli olarak kurumlar tarafından belirlenen genel ve özel şartları karşılamış olmaları gerekmektedir. Belirlenen genel şartlar şu şekildedir; " T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, belirlenen özel şartları sağlıyor olmak, uzun süreli çalışmasına engel olacak sağlık sorunu bulunmaması, adli soruşturmasının temiz olması, daha önceden herhangi bir suça karışmamış olması" adaylardan istenilen şartlardandır.

Başvurular Nasıl Yapılır?

Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılacak olan başvurular ile iligli olarak adayların arama motoruna hangi ilana dahil başvuru yapacaklarsa onun adını yazdıktan sonra karşılarına çıkan ekran üzerinden başvuru adımlarını gerçekleştirebilecekleri açıklandı.

Editör: TE Bilisim