Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İşkur Ağustos toplum yararına programı kapsamında 125 personel alımı ilanı açıkladı. Geçtiğimiz  haftalarda Türkiye genelindeki okullarda İl Kültür ve Turizm müdürlüklerinde, çok sayıda geçici süreli istihdamlar yönelik olarak typ alımları gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda İŞKUR üzerinden iki farklı ilanda açıklandı ve bu ilanda Belediye Başkanlığı ile köylere hizmet götürme birliği başkanlığına çevre temizliği uygulama alanı için personel alımı yapılacak. İlan detayları şu şekildedir.

BELEDİYEYE 95 PERSONEL ALIMI;

Ağrı Belediye Başkanlığının merkez birimlerinde görevlendirmek üzere 95 işçi alımı yapılacak. Adaylar 31 Ağustos ile tarihinde liste yöntemi ile belirlenecek. Kazanan adayların ismi Belediye Başkanlığı Merkez binasında belirlenecek. 1 Eylül 2020 tarihinde göreve başlayacak ve 28 Şubat 2021 tarihine kadar görevlendirilip günlük 7.5 saatten toplam 180 gün istihdam edilecek. Başvurular 30 Ağustos tarihine kadar İŞKUR üzerinden devam edecek TYP ilan numarası; 292608 olarak açıklandı.

KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİNE İŞÇİ ALIMI;

Iğdır'a bağlı Aralık ilçesi köylere hizmet götürme birliği başkanlığı typ kapsamında çevre temizliği uygulamaları için Aralık ilçesinde ikamet edenlere yönelik 30 kişi alımı yapacak. Bu alımlar için başvurular 28 Ağustos 2020 tarihine kadar tamamlanacak. 1 Eylülde görev başlayıp 120 gün istihdam edilerek 31 Aralık 2020 tarihine kadar görev yapılacaklar. Başvuru yapan adaylar arasından noter kurası 31 Ağustos 2020 tarihinde saat 15:00'da yapılacak. Göreve başlayan adaylar haftada bir gün mesleki eğitimler verilecek. Başvuru yapacak adayların için toplum yararına programı ilan numarası; 292508 olarak açıklanmıştır.

BAŞVURU ŞARTLARI;

  1. 18 yaşını doldurmuş olmak.
  2. Sosyal güvenlik kurumundan emeklilik malül aylığı almıyor olmak.
  3. Açıköğretim bölümler hariç örgün bir eğitime devam etmiyor olmak.
  4. İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak.
  5. En az ilköğretim mezunu olmak.
  6. Başı yapılacak olan ilçede ya da ilde ikamet etmek.
  7. Daha önce kendi kusurlar nedeniyle toplum yararına programı kapsamında işten çıkarılmamış olmak gerekli olacak.

İŞİN OLSA