Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlara göre Akdeniz Üniversitesi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda kamu personeli alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda İşin Olsa ekibi olarak sizlere haberimizin devamında detaylı bilgileri paylaşıyor olacağız. Bu haberimizde başvuru şartları ve alım yapılacak pozisyonlar hakkında genel bilgilendirme alacaksınız.

HANGİ POZİSYONLARDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Akdeniz Üniversitesi bünyesindeki eksikliğie göre 65 kişilik kadro ile alım yapacağını ilan etti. Bu yönde farklı eğitim seviyesilerine göre, İlköğretim, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları içerisinden 25 Temizlik Görevlisi ve 40 Güvenlik görevlisi alımı yapılacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Akdeniz Üniversitesi alımını yapacağı personel adaylarından, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilişkisi bulunmamak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi genel nitelikler aranacak.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ÖZEL ŞARTLAR:

  1. 18 yaşını tamamlamış olmak.
  2. Adayların görevini devamlı yapmasına engel sağlık probleminin bulunmaması gerekmektedir.
  3. Başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınır. Başvuru süresi içinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvuruları kabul edilmez.
  4. Güvenlik Görevlisi kadrosuna başvuracakların aşağıda belirtilen özel şartlara sahip olması           gerekmektedir.
  5. Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak.
  6. 18 yaşını doldurmuş, 29 yaşından gün almamış olmak. (… tarihi sonrası doğumlular)
  7. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
  8. Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak.
  9. Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark +/- 10’dan fazla/eksik olmamak.

TEMİZLİK GÖREVLİSİ ÖZEL ŞARTLAR:

  1. 18 yaşını tamamlamış olmak.
  2. 40 yaşından gün almamış olmak.
  3. Adayların görevini devamlı yapmasına engel sağlık probleminin bulunmaması gerekmektedir.
  4. Başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınır. Başvuru süresi içinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvuruları kabul edilmez.

BAŞVURULAR:

Akdeniz Üniversitesi personel alımı başvuruları ilanın yayım tarihi olan 18 Eylül 2019 tarihi itibari ile başvurular başlamıştır. Adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılacak olup en geç 23 Eylül 2019 tarihine kadar başvurular yapılması gerekmektedir. Söz konusu ilanlara https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden yapılacaktır.