Türkiye İş Kurumu aracıılığı ile haftanın ilanları yayımlandı. Toplamda 6 farklı üniversite için yayımlanan ilanlara göre Üniversiteler toplamda 958 kişilik boş kadro ile işçi personel alınacak. Haberimizin devamında sizlere ilanlar hakkında detayları aktaracağız. İşte kadro dağılımı, Başvuru şartları ve başvuru bilgileri şöyledir.

ALIM YAPACAK ÜNİVERSİTE VE KADRO DAĞILIMI:

Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanmış olan personel alımı ilanlarına göre 5 farkı üniversite bünyesine alım yapacak. İşte ilgili belediyeler ve kadro dağılımı.

  1. Dokuz Eylül Üniversitesi: 40 Sürekli İşçi ( Güvenlik Görevlisi ) alacak.
  2. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi: 108 Temizlik Görevlisi, 75 Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı ve 32 Güvenlik Personeli kadrosuna alım yapılacak.
  3. Fırat Üniversitesi: Temizlik Görevlisi kadrosunda, 145 Normal, 6 Engelli ve 7 Eski Hükümlü kadrolarında alım yapılacak.
  4. Gazi Üniversitesi: 40 Erkek ve 40 Kadın olmak üzere 80 Temizlik Görevlisi alınacak.
  5. İstanbul Üniversitesi: 124Kişi Temizlik Görevlisi (Hastane), 66 Kişi Hastane Hizmetlisi (Hasta Bakımı ve Temizliği Hizmetleri alınacak.
  6. Necmettin Erbakan Üniversitesi: Normal Statüde, 20 Güvenlik Görevlisi, 158 Temizlik Görevlisi, 81 Hastabakıcı alınacak. Emgelli, 11 Temizlik Gçrevlisi ve Eskihükümlü 5 Temizlik Görevlisi alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NENDİR?

1 - 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.

2 - 18 yaşını tamamlamış olmak.

3 - 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları taşıyor olmak (Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak),

4 - Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

5 - Görevini devamlı yapmaya engel olabilecek hastalığı veya bulaşıcı hastalığı bulunmamak.

6 - Vardiyalı veya dönüşümlü çalışmaya engel durumu olmamak.

7 - Askerlikle ilişiği olmamak.

8 - Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak, şartları aranır.

9 - İşe alınmada öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

10 - Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan(bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak.

11 - Başvuru yapan adayların başvuru sürecini Üniversitemiz www.ogu.edu.tr internet adresinden takip etmeleri önem arz etmektedir.

12 - Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Temizlik Görevlisi Alımı Özel Şartları: 18-30 yaş arasında olmak. (Başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş 30 yaşını tamamlamamış olmak. İlköğretim (İlkokul ve Ortaokul) mezunu olmak.

Güvenlik Personeli Alımı Özel Şartlar: 

  • 18- 27 yaş arasında olmak.(Başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş 27 yaşını tamamlamamış olmak).
  • Ortaöğretim (Lise veya dengi) mezunu olmak.
  • Adaylar boy uzunluğunun son iki rakamının 13 kg’dan fazlası veya eksiği kiloya sahip olmamalıdır. (Örneğin 1.75 boy ölçüsüne sahip adayın kilosu en az 62 kg en fazla 88 kg olacak)
  •  Bedeni bir sakatlığı, kronik rahatsızlığı ve sağlık sorunu bulunmamak. Kol, el, yüz ve boyun bölgesinde dövme bulunmamak. Sağlık durumunu, tam teşekküllü devlet hastanelerinden heyet raporu alarak belgelendirmek.
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.
  • Valilik tarafından düzenlenen (Silahlı veya Silahsız) özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak. 5188 sayılı Kanun gereği Özel Güvenlik yenileme eğitimini başarı ile tamamlayarak yapılan sınavda en az 50 puan almış olmak.

Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanmı Alımı Özel Şartlar: 18- 30 yaş arasında olmak. (Başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş 30 yaşını tamamlamamış olmak), Ortaöğretim (Lise ve dengi) Kurumlarının Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanının Engelli Bakımı, Hasta Bakımı ve Yaşlı Bakımı Dallarından ya da Sağlık Hizmetleri alanının Ebe Yardımcılığı, Hemşire Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği dallarından birinden Mezun olmak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Söz konusu Üniversiteler için personel alımı başvuru süreci başladı. İlgili ilanların İŞKUR üzerinden yayımlandığı ( 08 Haziran 2020 ) tarih itibari ile başlamış olup en geç Cuma gününe kadar devam edecektir.

Başvurular İnternet üzerinden yapılacaktır. https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine giriş yaparak"İşyeri Türü" Kısmını kamu olarak seçiniz.