Türkiye İş Kurumu 10 Haziran 2019 tarihi itibari ile yeni personel alım ilanlarını yayımladı. Yayımlanmış olan ilanlara göre farklı kurumlar ve bakanlık bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere alım yapacaklar. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı Alımları,TÜBİTAK Alımları, Belediyelere alımlar ve MEB alımları yapılacak. Yayımlanan Kamu İlanları sayesinde adaylar iş sahibi olabilecekler.

YAYIMLANAN İLANLAR HANGİLERİDİR?

İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlar aşağıda yer almaktadır.

1. TÜBİTAK -ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ (UME) : 4 Silahlı Güvenlik Görevlisi

2. TÜBİTAK-TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BAŞKANLIĞI(KAMU GRUBU)  : 1 Yolcu Taşıma Şoförü

3. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI(KAMU GRUBU) : 2 Aşçı

4. İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ: 1 Engelli Bilgisayar İşletmeni, 1 Temizlik Görevlisi, 1 Engelli Bilgisayar İşletmeni Operatörü,1  bahçe Bakım Elemanı, 1 bahçıvan, 1 Duvarcı

5. DEVREK BELEDİYE BAŞKANLIĞI: 4 Büro İşçisi

6. GÜNDOĞMUŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI: 5 Genel Beden İşçisi

7. MANİSA ÖĞRETMEN EVİ MÜDÜRLÜĞÜ: 1 Garson

8. KIRKLARELİ İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ: 1 Engelli Genel Elektrikçi

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

kamu gurubu olarak yayımlanan ilanlar yukarıdaki gibidir. Bu bağlamda adayların bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için, 18 yaşını tamamlamış olmak, En az İlköğretim mezunu olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sorunu olmamak, Engelli veya TMY olarak alımlar için adaylardan bu yönde durumlarını gösterir belge sahibi olmak, Alım yapılacak pozisyona göre gerekli deneyime sahip olmak gibi genel nitelikler aranıyor.

BAŞVURULAR:

İlgili ilanlar İŞKUR üzerinde ilan edilmiş olup başvurularda İŞKUR üzerinden yapılacaktır. Adaylar https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine girerek üyelik bilgileri ile sisteme giriş yapıp başvurularını gerçekleştirebilirler. Bu yönde başvurular 10 haziran 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 14 Haziran 2019 tarihine kadar başvuruların yapılması gerekmektedir.