Türkiye İş Kurumu aracılığı ile işçi ve personel alımı ilanları yayımlandı. 24 Ocak 2022 tarihli yayımlanmış olan ilanlar içerisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı işçi personel alımı yapacağını bildirdi. Bakanlığın İstanbul, Antalya ve Muğla illeri taşra teşkilatında 4857 sayılı İş Kanunu ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 3 kişilik kadro ile Kamu İşçi kadrosunda usta Gemici alımı yapacak.

İŞKUR Başvurusu Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Bakanlığın İŞKUR başvuru süreci Bugün başladı. 24 Ocak 2022 tarihi ile gelmiş olan ilan ile başvurular başladı. Adaylar başvuru için sadece 4 günlük süre verilecek olup en geç 28 Ocak 2022 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecektir.

Başvuruda bulunacak olan adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden İş İlan No (00006534104) ile gerçekleştirecekler.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Nitelikler Aranacak?

Bakanlık bünyesinde görevlendirmek üzere 3 Usta gemici alımı yapacağını bildirdi. Bu yönde adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli veya yaşlı aylığı almıyor olmak" şartları aranacak.

Usta Gemici Alımı Özel Şartları Nedir?

Başvuru yapacak adaylardan öncelikle STCW Belgeleri istenecek. Sonrasında ise özel olarak,

Herhangi bir ön lisans mezunu olmak, Usta Gemici veya güverte sınıfı daha üst bir yeterlilikte en az 3 (üç) yıl deniz hizmeti bulunmak ve bunu belgelemek, Öncelik hakkına sahip olan adaylar için; Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmanın yanı sıra özel ve genelde belirtilen tüm şartları taşıyor olmak, Sınav başvurusunun son günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak şartları aranacak.

İLANIN TAM METNİ BURADA