TCDD personel alımı için ilan yayımlandı. Az Önce İŞKUR üzerinde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre TCDD bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere fakrlı kadrolarda olmak üzere personel alımı yapılacağı açıklandı. İlan İŞKUR üzerinde yayımlanarak başvuru süreci başlamıştır. Bu yönde adaylardan aranan şartlar ve başvuru bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

TCDD 14 Aralık 2022 tarihi ile yayımladığı personel alımı ilanına göre 9 kişilik boş kadro ile Bitlis Tatvanda bulunan biriminde görevlendirmek üzere,

  • 2 Kişi Uzakyol Birinci Zabiti,
  • 3 Kişi Uzakyol Başmühendisi/Başmakinisti,
  • 1 Kişi Uzakyol Kaptanı,
  • 3 Kişi Uzakyol İkinci Mühendisi/Makinisti,

Başvuru İçin Adaylardan hangi Şartlar Aranacak?

TCDD Personel alımında adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yaılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Kontenjana göre belirtilmiş olan belgelere sahip olmak" gerekmektedir.

KPSS Puan Şartı Aranacak!

TCDD Personel alımında adayların 2022 yılında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İŞKUR ile başlayan başvurular için en geç 5 gün içerisinde başvuru yapılması gerekmektedir. Bu kapsamda TCDD Personel alımı başvuruları 14 Aralık 2022 tarihinde yayımlanmış olup en geç 19 Aralık 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular sadece İŞKUR üzerinden online olarak yapılacaktır.

İŞKUR İlan Numaraları:

Uzakyol Birinci Zabiti İş İlan Numarası: 00007212189

Uzakyol Başmühendisi/Başmakinisti İş İlan Numarası: 00007212437

Uzakyol Kaptanı İş İlan Numarası: 00007212465

Uzakyol İkinci Mühendisi/Makinisti İş İlan Numarası: 00007212475

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim