TCDD ilan yayımladı. TCDD Personel Alımı kapsamında yayımlanan ilan ile Genel Müdürlük bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 5 farklı İstasyon şefliğinde görevlendirmek üzere personel alımı gerçekleştirecek. Alımlar Tren Teşkil İşçisi pozisyonunda gerçekleştirilecek olup Başvuru detayları ve Başvuru tarihlerine ilişkin bilgileri sizlerle haberimizde paylaşıyoruz.

TCDD personel Alımı Kontenjan dağılımı nedir?

TCDD 5 farklı istasyon şefliğine 5 Eski Hükümlü Personel alımı yapacak. Tren Teşkil İşçisi alımı başvuruları İŞKUR üzerinden yapılacak. Şeflik kontenjan dağılımını sizlerle paylaşıyoruz.

  • İstanbul Kabakça İstasyon Şefliği 1 Kişi,
  • Sinekli İstasyon Şefliği işyerleri 1 Kişi,
  • İzmir Kemalpaşa TMİ İstasyon Şefliği 1 Kişi,
  • Emiralem İstasyon Şefliği işyerlerine 1 Kişi,
  • Kütahya Dumlupınar İstasyon Şefliği 1 Kişi,

olmak üzere toplamda 5 Eski Hükümlü Tren Teşkil İşçisi alınacaktır.

Başvurular İŞKUR Üzerinden Gerçekleştirilecek!

TCDD Personel alımları sadece İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecektir. Bu yönde yayımlanan ilan için süreç haftaya başlıyor. 5 gün sürecek başvurular için şartlar ve ilan detaylarını İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktarıyoruz.

Başvuru Tarihleri: 09.08.2022-15.08.2022

Başvuru Ekranı: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

İlan henüz İŞKUR üzerinde yayımlanmadığından başvuru numaraları paylaşılmadı.

İzmir İstanbul ve Kütahya İlleri İçin KPSS ve Tecrübe Şartı Nedir?

İstanbul ve İzmir illerinde yapılacak personel alımları için KPSS Şartı aranacak. Bu kapsamda, adayların Ön Lisans programlarından mezun olmuş olmaları ve KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca KPSS Puanı ile yapılacak alımlarda adaylara sözlü sınav yapılacak.

Kütahya ili için yapılacak alım için ise, Meslek lisesi Elektronik bölümünden mezunu olması ve ilan tarihi itibariyle yük ve yolcu taşımacılığının birlikte yapıldığı raylı sistemlerde tren teşkili ve manevra hizmetlerinde en az 5 yıl çalışmış olması gerekmektedir. KPSS siz personel alımı için Kura çekimi ile alım gerçekleştirilecektir.

Genel Başvuru Şartları Nelerdir?

TCDD Personel alımı için " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Eski Hükümlü olduğunu gösterir belgeye sahip olmak" gibi nitelikler aranacak.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim