Tarım ve Orman Bakanlığı Kamu İşçi alımı ilanı yayımlandı. Az Önce gelen ilan ile Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere " Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Esntitüsü Müdürlüğü " kamu işçi alımı yapacağını bildirdi. Söz konusu yayımlanmış olan ilan ile 1 Kişilik kadro ile işçi alımı gerçekleştirilecek. Normal statüde işçi alımı için daylardan aranan nitelikler ve başvuru bilgisi nedir?

Kontenjan Bilgisi Nedir?

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan ilana göre Araştırma Enstitüsü bünyesine 1 kişilik kadro ile Belirli Süreli Geçici " Tarım İşçisi ( Tarla Ürünleri ) " alımı yapılacaktır. Alımlar Mersinde gerçekleştirilecektir.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Kadın Erkek adayların başvuru yapabileceği ilan için adaylardan genel olarak " Sağlık açısından görevini yapmasına engeli olmamak ve bunu belgelemek, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

Ayrıca Özel olarak ise, 18 yaşını tamamlamış ve 40 yaşından büyük olmamak, En az İlköğretim mezunu olmak, Ziraai konularda malseme, çapalama, gübreleme, budama, hasat, ilaçlama, tarla sürüm, kültürel işlemler, sulamai aşılama ekim, dikim, toprak hazırlama ve her türlü bahçe bakımı, temizliği ve diğer tarımsal faaliyetlerde çaışabilmek gibi şartlar aranacak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Bakanlık işçi alımı başvurusu 30 Nisan 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 3 Nisan 2023 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece ilgili kuruma yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ