Sosyal Güvenlik Kurumu Yeni ilan yayımladı. Az Önce İŞKUR üzerinde yayımlanan personel alımı ilanına göre Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda personel alımı yapacağını bildirdi. İlanlar İŞKUR Kamu İlanları kısmında yayımlanmış olup kamu statüsü taşımaktadır. Ancak başvurular sadece TMY kapsamında ve Eski Hükümlü adaylar içerisinden gerçekleştirilcektir.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK ) personel alımları toplamda 8 kişilik kadro ile yapılacak. Buna göre

  • 7 Temizlik Görevlisi,
  • 1 Bahçıvan,

kadrolarında işçi personel alımı gerçekleştirilecek.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacaktır!

SGK personel alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler ve ek olarak bazı özel şartlar aranacaktır.

Genel olarak;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 18 Yaşını tamamlamış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

İlanın yayımlandığı tarih itibari ile herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gereklidir.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

SGK iki farklı kadroda personel alımı yapacak. Buna göre her iki karo içinde ortak olarak, Ankara'da İkamet ediyor olmak gereklidir.

Bahçıvan kadrosu için En az ilköğretim mezunu olmak ve ''Bahçıvanlık'' sertifikasına sahip olmak.

Temizlik Görevlisi alımı için ise en az lise mezunu olmak şartı aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

SGK personel alımında başvurular sadece İŞKUR üzerinden yapılacak. Adaylar başvurularına ilanın yayım tarihi olan 3 Ekim 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 4 gün içerisinde yani 7 Ekim 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece aşağıdaki adres ve iş ilanı numaraları ile yapılabilecek.

BAŞVURU ADRESİ: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

BAŞVURU TARİHLERİ: 3 - 7 Ekim 2022

BAŞVURU İŞ İLANI NUMARALARI: 

- Temizlik Görevlisi İş İlanı Numarası: 00007073116

- Bahçıvan İş İlanı Numarası: 00007073140

Editör: TE Bilisim