Sağlık Bakanlığı hafta başında yayımladığı personel alımı ilanına göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 1468 kişilik kadro ile Eski Hükümlü adaylar içerisinden temizlik Görevlisi alımı yapacağını bildirmişti. Başvurular İŞKUR üzerinden alınmakta olup sona ermektedir. Peki kura işlem detayların nedir? Sonuçlar ne zaman açklanacak?

Başvurularda Son Gün !

Sağlık Bakanlığı 1468 temizlik Görevlisi alımı başvuruları hafta başı itibari ile 26 Aralık 2022 tarihinde başlamıştı. Adaylara verilen 4 günlük sürenin sonuna geldik. Adaylar başvurularını sadece Türkiye İş Kurumu aracılığı ile gerçekleştirecekler. Şehre göre il il İlan numarasına ulaşarak başvuru yapmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/kamu-iskur-alimi/saglik-bakanligi-1468-temizlik-gorevlisi-alimi-iskur-da-sehir-h43517.html

Sözlü SInav Yapılacak!

İŞKUR tarafından göndeilecek Nihai listeye göre akanlık kura çekimi gerçekleştirecek.

ura usulü ile belirlenen sınava alınacak adayların listeleri (asıl ve yedek aday listeleri ile önceliklilerin asıl ve yedek aday listeleri), ilgili İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilecek olup taşra teşkilatına başvuru yapan adaylar başvuru belgelerini il sağlık müdürlüklerine, Bakanlık merkez teşkilatına başvuru yapan adaylar ise başvuru belgelerini Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Evrak Birimine belirtilen tarihler arasında teslim edeceklerdir. Bakanlık merkez teşkilatı ve il sağlık müdürlükleri tarafından ilgili belge kontrolü yapılarak talep şartlarına uygun adaylar sınava alınacaktır. Bakanlıkça kura sonucu asıl olarak belirlenen adaylardan süresi içerisinde başvuru yapmayanlar veya süresi içerisinde başvuru yapıp da başvuru şartlarını taşımayanlar ile sınava katılmayanların yerine kura sonucu belirlenen yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle sınava alınacaktır.

Uygulanacak sınavın yöntemi; “Sözlü Sınav” olup ölçme ve değerlendirme ise adayların başvurdukları hizmet alanına ilişkin meslekî bilgi ve becerilerle yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye uygun olarak yapılacaktır.

Sözlü sınavda tüm adaylar 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecek olup adayların atanmaya esas başarı puanı ve başarı sıralaması bu puan üzerinden tespit edilecektir.

Kura İşlemleri Ne Zaman?

Kura Yeri : ANKARA

Kura Tarihi : 12.01.2023

Kura Saat Dilimi : Gün Boyunca (09:00 - 18:00)

Kura Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Kura online olacak canlı izlenebilecek. Bu kapsamd snuçların aynı gün açıklanması bekleniyor.

Sözlü SInav ne Zaman?

Sınava katılacak adayların sözlü sınav yeri ve tarihleri merkez teşkilatında Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün, taşra teşkilatında ilgili İl Sağlık Müdürlüğünün internet adresinde, sınav sonuçları ise Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet adresinde ilan edilecektir. Yapılan ilanlar tebliğ yerine geçmiş sayılarak ilgililerin adreslerine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA