Sağlık Bakanlığı İşçi Alımı ilanı yayımlandı. Uzun zamandır beklenen 85 bin personel ve işçi alımının ikinci yarısı olan 10 bin 900 Kamu İşçi alımı ilanı yayımlandı. İlgili ilanın yayımlanması ile birlikte başvurularına başlayan adaylar için İşin Olsa ekibi olara son dakika bilgilerini paylaşmaya devam ediyoruz. Bu yönde Bakanlık resmi İnternet adresi üzerinde yayımladığı duyuruya göre Sağlık Bakanlığı İşçi Alımı Şehre Göre detaylı kontenjan dağılımı paylaşıldı.

10 Bin 900 İşçi Alımı Yapılacak!

4857 sayılı İş Kanunu ile mezkür Kanuna dayanılarak çıkarılan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca Bakanlığımız taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 10.900 sürekli işçi alımı yapılacaktır. Alım yapılacak kontenjanlar ise;

4.958  Temizlik Görevlisi,

3.386 Güvenlik Görevlisi (Silahsız),

747 Klinik Destek Elemanı (Hastane),

520 Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi,

279 Elektrikçi (Genel),

195 İnşaat Boyacısı/Boyacı,

130 Marangoz,

277 Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı,

258 Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elamanı,

150 Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı,

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Adayların öncelikle genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, 18 yaşını tamamlamış ve 40 yaşından büyük olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

Şehre Göre Detaylı Kontenjan Dağılımı Açıklandı!

Sağlık Bakanlığı resmi internet adresi üzerinde gelmiş olan personel alımı ilanına göre Sağlık Bakanlığı personel tablosu yayımlandı. Şehre göre ve kontenjana göre başvuru detayları aşağıdaki görselde yer almaktadır.

Başvurular Başladı!

İŞKUR üzerinde gelmiş olan ilanlar için başvurular 22 Mart 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 27 Mart 2023 tarihi ile sona erecektir. Bu kapsamda başvurular sadece İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecektir. 

Açıklamalar ve Başvuru Şartları

Kadro ve Meslek Dağılım Listesi