Orman Genel Müdürlüğü bünyuesine işçi alımı yapacak. Az önce gelen duyuruya göre İŞKUR üzerinden yaymlanacak işçi alımı ilanına göre 131 Geçici işçi alımı yapılacak. Söz konusu yayımlanacak ilan için adaylardan aranan şartlar ve başvuru bilgileriniz sizlerle İşin Olsa ekibi oalrak bilgileri aktaracağız.

131 Orman İşçisi Alımı Yapılacak?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci 20 Aralık 2022 tarihi ile yaptığı duyuruya göre Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 131 kişlik boş kadro ile bünyesine İşçi alımı yapacak. Orman işçisi kapsamında yayımlanacak ilan ile Farklı bölgelerdeki Taşra Teşkilatına alım gerçekleştirilecektir. Bakanın açıklamasına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/kamu-personeli-alimi/ogm-2023-yili-1613-sozlesmeli-personel-ve-isci-alimi-ilan-ve-h43475.html

Adaylardan Aranacak Genel Başvuru Şartları Nelerdir?

Orman Genel Müdürlüğü işçi alımı kapsamında adaylardan bazı genel şartlar talep ediyor. Bu kapsamda genel olarak adaylardan;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Kamu haklarından mahrum olmamak,

Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

Başvuru son günü itibari ile eğitimini tamamlamış olmak,

Alım yapılacak Şehirde ikamet ediyor olmak,

Orman İşçisi Alımı Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Orman Genel Müdürlüğü işçi alımı ilanına başvuru yapabilmek için adayların öncelikle en az ilköğretim mezunu olmaları gerekmektedir. Ayrıca en fazla Lise mezunu olan adaylardan başvuru alınacak. Sadece Erkek olan adaylar başvuru yapabilecek.

Sağlık Şartı: ”Dahiliye, Genel Cerrahi, Göz, KBB, Nöroloji ve Psikiyatri” alanlarından “sağlam” onayı alınmış tam teşekküllü devlete bağlı resmi sağlık kuruluşlarından sağlık raporu almış olmak (Bu rapor sözlü ve uygulamalı sınavda başarılı olan adaylardan istenecektir),

Yaş şartı: Başvuru süresinin ilk günü itibarı ile 25 yaşını doldurmamış olmak,

Boy Şartı: Bölge Müdürlüklerince ilan edilecek uygulamalı sınav tarihinde yapılacak ölçümlerde; en az 1.67 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (±) 10 kilogramdan fazla fark olmaması.

İŞKUR Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

OGM yayımladığı duyuruda da belirttiği gibi İŞKUR üzerinden işçi alımı için başvurular 2023 yılında alınacak. İlanın en geç 15 Ocak 2023 tarihine kadar yayımlanması bekleniyor.

İLANDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim