Maden Tetkik ve Arama ( MTA ) İşçi alımı ilanı yayımlandı. Türkiye İş Kurumu arcılığı ile yayımlanmış olan işçi alımı ilanına göre Maden Tetkik ve Arama bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı eğitim seviyelerinde olmak üzere toplamda 80 kamu İşçi alımı yapılacak. Söz konusu yayımlanan ilana göre Başvuru süreci başlamış olup ilan detaylarını İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

MTA Kamu İşçi Alımı Kontenjan Detayları Nedir?

Maden Tetkik ve Arama toplamda 80 kişilik kadro ile Kamu İşçi alımı yapacak. Bu kapsamda alımla, Ön Lisans ve İlköğretim mezunu adaylar içerisinden gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda,

  • İlköğretim Mezunu 60 Sondaj Operatörü/Sondör,
  • Ön Lisans mezunu 20 Sondaj Operatörü/Sondör,

alımı gerçekleştirilecek.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Adayların başvuru yapabilmeleri için " Görevini yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engeli bulunmamak. Seyahate ve arazide çalışmaya elverişli olmak. Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak. Tercih edilecek pozisyon için aranan nitelikleri taşıyor olmak. Vardiyalı olarak çalıştırılacaktır" Şartları aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

Söz konusu Kamu İşçi alımında İlköğretim mezunu alımlarda KPSS siz Personel alımı yapılacak. Ön Lisans mezunu alımlarda ise adayların KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Pozisyona Göre Özel Şartlar Nedir?

Ön Lisans mezunu Sondaj Operatörü/Sondör Alımı Şartları:

  • Meslek Yüksekokulu mezunu olmak
  • Meslek Yüksekokullarının Sondaj Teknolojisi, Petrol Sondajı ve Üretimi, Sondajcılık Bölümlerinin herhangi birinden mezun olmak.
  • KPSS'den en az 60 puan almış olmak.

İlköğretim Mezunu Sondaj Operatörü/Sondör Alımı Şartları:

  • En az İlköğretim, en fazla ortaöğretim mezunu olmak
  • Ortaöğretim Kurumlarının Makine, Torna-Tesviye, Motor, Elektrik, Elektrik-Elektronik, Metal bölümlerinin herhangi birinden mezun olup Kurumca yapılacak mülakat sınavına kadar ibraz edilmek üzere; Sondörlük Sertifikasını sahip olmak.
  • İlköğretim mezunları ile yukarıda belirtilen ortaöğretim bölümlerinin haricindeki herhangi bir bölümden mezunlar için Sondörlük Sertifikasına sahip olmak ve en az 1 yıl Sondörlük mesleği ile ilgili tecrübeye sahip olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

MTA Kamu İşçi alımı başvurusu için adaylar başvurularını sadece İŞKUR aracılığı ile gerçekleştireceklerdir. Bu kapsamda Başvurular sadece https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden aşağıdaki iş ilanı numaraları ile yapılacak.

Son Başvuru Tarihi: 30 Aralık 2022

İlköğretim İş İlanı No: 00007231772

Ön Lisans İş İlanı No: 00007231971

Editör: TE Bilisim