Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personel alımı ilanı yayımladı. İŞKUR aracılığı ile yapılacak personel alımları için adaylardan bazı nitelikler aranacak. Bu kapsamda Hem Resmi gazete Hemde İŞKUR Kamu İlanları kısmında 30 Mayıs 2022 tarihi ile yayımlanmış olan ilanlara göre Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Ön Lisans mezunları içerisinden Büro Personeli alımı yapacak. Memur statüsünde yapılacak alımlar için KPSS puan şartı talep edilecek.

Öte yandan söz konusu ilan sadece Eski Hükümlü adayları kapsamaktadır.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Ünvan: Büro Personeli ( Memur )

Kontenjan Sayısı: 1

Mezuniyet: Herhangi bir Ön Lisans programından mezun olmuş olmak,

KPSS puanı Türü: KPSSP93

Başvuru İçin Adanan şatlar Nelerdir?

 Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen eski hükümlü belgesine veya aynı maddenin birinci fıkrasının (ğ) bendinde belirtilen terör olaylarının sebep ve tesiri sonucu malul sayılmayacak şekilde yaralananlardan sağlık raporu ve terörle mücadelede yaralandığını gösteren komutanlık yazısı ile durumunu belgelendirmek.

Analitik düşünebilen, çözüm odaklı olmak ve sorumluluk alabilmek. MS Office programlarını bilmek.

Herhangi bir sosyal güvenlik Kurumundan emekliye ayrılmış olmamak.

ŞKUR’da ilan edilen iş gücü talebinin son başvuru tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak.

 Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış, muaf veya erteletmiş olmak. (Sözlü sınava girmeye hak kazanan erkek adaylardan askerlik durum belgesi istenecektir.)

Başvuru yapan adaylardan sınav (yazılı veya sözlü yöntemlerinden biri veya ikisi kullanılarak yapılacaktır) sonucunda işe yerleştirilmeye hak kazanacak adaylar iş yerinde ilgili mevzuatınca uygulanan ücret, tazminat, prim, fazla mesai, görev yeri ve benzeri çalışma şartları hakkındaki uygulamaları kabul etmiş sayılacaktır. Aksi halde adayların 3 aylık deneme süresi içerisinde hizmet akdini sonlandırma hakkı bulunmaktadır.

Başvuran adaylardan işe girmeye hak kazanan adaylar, hakkında yaptırılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu gelmesi halinde işbaşı yaptırılacaktır. Eski hükümlü veya terörle mücadelede yaralanan kontenjanı dahilinde KOCAELİ ilindeki işyerimizde açık bulunması nedeniyle bu kapsamda işe başlayacak aday bu ilde bulunan işyerimizde işe başlayacak ve çalışma hayatı bu ilde devam edecektir. Başvuru yapan aday bu hususlara muvafakat vermiş sayılır.

Alım süreci ile ilgili tüm duyurular; Kuruluş web sayfası duyurular bölümünden yapılacak olup, ayrıca adreslere başka tebligat yapılmayacaktır.

Adaylar başvurularında sundukları belgelerin doğruluğundan sorumludurlar. Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları/sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Hiçbir hak talep edilemez ve haklarında Türk Ceza Kanunun ilgili hükümleri uygulanmak üzere kuruluşun hakları saklıdır

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İŞKUR ile yayımlanmış olan personel alımı ilanı için başvurular 30 mayıs 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 3 Haziran 2022 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Başvurular sadece İŞKUR resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Başvuru Adresi: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx