İŞKUR 13 Nisann 2022 Kamu İşçi alımı ilanları yayımlandı. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanmış olan İŞKUR İşçi Alımı ilanına göre iki farklı şehir bölge müdürlüğünde görevlendirilmek üzere Büro İşçisi Alımı yapılacak. Bu kapsamda yayımlanmış olan ilana göre Başvuru süreci başladı. Peki kimler başvuru yapabilecek? Kontenjan dağılımı nedir?

KGM İşçi Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Karayolları Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğüne bağlı işyerlerinde görevlendirilmek üzere Ön Lisans mezunu Büro İşçisi Alımı Yapılacak. Ayrıca Engelli ve Eski Hükümü adaylar içerisinden başvuru alınacak. Peki yayımlanan ilan ile hangi şehirlerde işçi alımı yapılacak?

Eski hükümlü-TMY Kapsamında Trabzon'da 1 Büro İşçisi alıncak!

Engelli işçi olarak Artvin'de 1 Büro İşçisi alımı yapılacak!

Başvurular İŞKUR Üzerinden Şahsen veya Online Alınacak!

Yayımlanan Karayolları Genel Müdürlüğü işçi alımı ilanına göre başvuru süreci 13 Nisan 2022 tarihi ile başladı. 5 günlük devam edecek olan başvurular en geç 18 Nisan 2022 tarihine kadar yapılacak. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl/Şube Müdürlüğünden veya www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden başvuru yapabilirler.

KPSS Taban Puan Şartı Yok!

İlgili Karayolları Genel Müdürlüğü İşçi alımı için adaylardan KPSS Şartı aranacak. Ancak Taban KPSS Puan şartı istenmeyecektir. Engelli Alımları için EKPSS ve Eski Hükümlü alımları için KPSS girmiş olmak yeterlidir.

Engelli ve Eski Hükümlü Başvuru Şartları Ne Olacak?

İŞKUR üzerinden alınacak olan başvuru için adaylardan genel olarak,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
  • Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Kamusal haklarından mahrum bırakılmamış olmak,
  • Vardiyalı çalışmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • 18 Yaşını tamamlamış ve 40 yaşından büyük olmamak,

şartları aranacaktır.

Günlük 275 TL yevmiye Verilecek!

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanmış olan ilan ile alımı yapılacak büro işçisi adaylara vereceği günlük ücreti paylaştı. Buna göre İşe alınanlar 274,96 TL. çıplak yevmiye ile işe başlatılacaktır, İşe alınacak İşçilerin deneme süresi 60 gün olup; deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi fesih edilecektir

ENGELLİ İŞÇİ ALIMI İLANI

ESKİ HÜKÜMLÜ İŞÇİ ALIMI İLANI