Kamu İŞKUR İlanları yayımlandı. Adayların beklediği en az İlköğretim mezunu Kamu İşçi alımı ilanları yayımlanarak başvuru ekranı açıldı. Ramazan Bayramı sonrası yayımlanan ilk ilanlar olan 56 Mayıos kamu İŞKUR İlanları ile kamuya alım yapılacak. Alımlar Engelli, Eski hükümlü ve Daimi işçi statüsünde gerçekleştirilecek. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere 5 Mayıs 2022 tarihi ile yayımlanmış olan Kamu İşçi alımı ilanları hakkında detayları aktaracağız.

Kamuya Yeni İşçi Alımı İlanları Yayımlandı!

5 Mayıs 2022 tarihi ile gelmiş olan Kamu İşçi Alımı ilanlarına göre alımlar DSİ, MEB, KGM ve Belediye tarafından işçi personel alımı gerçekleştirilecek.

Hangi Kadrolarda Kamu İşçi Alımı Yapılacak?

Yayımlanmış olan ilanlar ile Kamuya,

  • Eski Hükümlü 1 Beden İşçisi ( KPSS Şartı var ancak Taban Puan şatyı YOK ),
  • 3 Garson Servis Elemanı,
  • 1 Büro İşçisi,
  • 1 İtfaiye Aracı Şoförü,
  • 2 Temizlik Görevlisi,a
  • 1 Kepçe Operatörü,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Nitelikler Nelerdir?

İŞKUR Kamu İşçi alımı ilanlarına başvuru yapmak isteyen adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartları aranacak.

Ayrıca bazı alımlarda KPSS Şartı aranmakta olup adayların belirtilen eğitim seviyesinde ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir.

Alım Yapacak Kurumlar ve İş İlanı Numaraları:

DSİ: TCK 3 Bölge Müdürlüğü Merkez İşyeri - İş İlanı Numarası 00006744415

MEB: Malatya Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu - İş İlanı Numarası 00006753254

DSİ: Doğu Antalya Sulama Birliği Başkanlığı - İş İlanı Numarası 00006753304

Belediye: Yahşihan Belediye Başkanlığı - İş İlanı Numarası 00006753766 , 00006753831, 00006754165

Başvuru Süreci Başladı!

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmış olan Kamu ilanlarına başvurular Bugün ( 5 Mayıs 2022 ) itibari ile başladı. Adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda gerçekleştirecekler. Bu bağlamda yukarıdaki ilan numaraları kullanılarak başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

BAŞVURU ADRESİ: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Editör: TE Bilisim