GSB 1017 işçi alımı için heyecanlı gün başladı. Kura çekimi balamış olup sonuçlar ve sonrasına yapılması gerekenler merak ediliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki işçi eksikliğini karşılamak üzere 1017 kişilik kadro ile işçi alımı yapacağını bildirmişti. Engelli, Eski Hükümlü ve Daimi işçi alımı için yayımlanan ilana göre Türkiye Geneli alım yapılacak. En az lise mezunu olan adayların başvuru yapabildiği ilan için heyecanlı gün geldi. Başvuru yapmış olan adaylar çekilecek kuranın sonuçlarını merak ediyor.

1017 ASİL İşçi Alımı Gerçekleştirilecek!

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2022 yılı kapsamında yayımladığı ilan ile bünyesine 1017 işçi alacak. Buna göre yapılacak kura sonucunda,

  • 767 sürekli işçi,
  • 144 engelli sürekli işçi,
  • 106 eski hükümlü işçi,

alımı gerçekleştirilecektir.

Kura Çekimi Bitti!

GSB İşçi alımında kura işlemleri sona erdi. Bu bağlamda yayımlanan duyuruya göre Bakanlık Kura çekiminin 31 Ağustos 2022 tarihi saat 10:30 yapılacağını önceden bildirmişti. Bu kapsamda Kura çekimi işlemleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez Binası Konferans Salonu’nda (Örnek Mah. Oruç Reis Cad. No:13 Altındağ/ANKARA) adresine yapıldı. Şimdi ise sonuçlar beklenmeye başlandı. Peki sonuçlar ne zaman? Kura sonrası teslim edilmesi gereken belgeler nelerdir?

Kura Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Saat 10:30 da başlayan Kura Çekimi işlemleri için sonuçlar canlı olarak açıklanıyor. Ancak Bakanlık ilgili kura işlemleri sonucunda Resmi İnternet adresi üzerinde açıklama yapacaktır. Kura sonuçları 31 Ağustos 2022 tarihi ile 2 Eylül 2022 tarihleri arasında Bakanlığın resmi internet adresi üzerinden yayımlanması beklenmektedir.

Kura Sonrası Adayların Teslim Etmesi gereken Belgeler:

Temizlik Görevlisi meslek kolu için teslim edilmesi gereken belgeler;

  • En az Ortaöğretim (lise ve dengi) öğrenim düzeyine sahip olduğunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi,
  • Beyan formu (Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerince belge teslimi esnasında temin edilecektir.)

İl Müdürlüğü Sınav Kurulu tarafından teslim alınan belgeler incelendikten sonra belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen ve sözlü sınava katılmaya hak kazanan nihai listede yer alan adaylar Bakanlığımız (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sınav Sonuları ve Sınav değerlendirme işlemlerine ulaşmak için aşağıdaki haberi inceleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABER:https://www.isinolsa.com/kamu-iskur-alimi/gsb-1017-temizlik-gorevlisi-alimi-kura-sozlu-sinav-ve-istenen-belgeler-h42512.html

Editör: TE Bilisim