Et ve Süt Kurumu işçi alacak. İŞKUR üzerinde yayımlanmış olan işçi alımı ilanına göre Et ve Süt Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda ve Şehirlerde olmak üzere İşçi Alımı gerçekleştirecek. İlanlar İŞKUR üzerinde yayımlanarak başvuru süreci başlamıştır. Peki Et ve Süt Kurumu İşçi alımı kontenjanları nelerdir? Kimler başvuru yapabilir?

Kontenjan Dağılımı ve İlan Detayları:

Et ve Süt Kurumu 3 farklı şehirde toplamda 11 Personel alacak. Yayımlanmış olan ilan için,

  • Erzurum'da 4 Kasap,
  • Diyarbakır'da 4 Kasap ve 1 Şoför Yük Taşıma,
  • Denizli'de 2 Kasap,

alımı yapılacak.

Alım Yapacak Kurum: Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü

İşveren Statüsü: Kamu

Çalışma Şekli: Daimi/Tam Zamanlı

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Et ve Süt Kurumu işçi alımında adaylardan " En az ilkokul mezunu olmak, Ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir olduğunu sağlık kurulu raporu ile belgelemek, bulaşıcı hastalığı bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış olmak " gereklidir.

Kasap Pozisyonu için, SEKAP (MEB İş Kur ve EBK tarafından verilen) Et İşçiliği ve Kasaplık Belgesine veya MEB onaylı Kasaplık Belgesine (Ustalık veya Kalfalık) sahip olmak. MEB ve diğer kurumlardan alınan ve onaylatılan kurbanlık kesim/kurbanlık kesim elemanı belgeleri geçersizdir.

Şoför - Yük Taşıma pozisyonu için, Eski sınıflandırmaya göre 28.04.1997 tarihinden sonra D ve E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, (Karayolları Trafik Yönetmeliğindeki yeni sınıflandırmaya göre C1E, C, CE Sınıfı), SRC 3 veya 4 Belgesine sahip olmak, (Yurtdışı veya yurtiçi yük ve eşya taşıma yeterlilik belgesi) Psikoteknik belgesine sahip olmak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 21-25.11.2021 tarihleri arasında İŞKUR internet sitesinden (esube.iskur.gov.tr), e-Devlet (turkiye.gov.tr) ve Alo 170 hattı üzerinden başvuru yapacaktır.