Geçtiğimiz günlerde Çay Kurumu bünyesimdeki personel ihtiyacını karşılamak için ve Rize'de açılacak yeni fabrika için işçi alımı yapacağını belirtmişti. Başvurular İŞKUR aracılığı ile 24 Şubat 2020 tarihi ile 28 Şubat 2020 tarihleri arasında alındı. Başvuru yapan adaylar büyük heyecanla kura tarihibi beklerken ÇAYKUR son dakika duyurusu ile kura tarihi ve yerinin değiştiğini bildirdi. 

İLANA GÖRE KURA ÇEKİM TARİHİ:

İşe alınacak işçiler, 17 Mart 2020 Salı günü saat 10.00 de Rize/Kalkandere Polis Meslek Yüksekokulu salonunda, 18 Mart 2020 Çarşamba günü saat 13.00 de Trabzon/Of kapalı spor salonunda, 19 Mart 2020 Perşembe günü saat 13.00 de Artvin/Hopa kapalı spor salonunda İŞKUR nihai listeleri esas alınarak noter huzurunda yapılacak olan kura çekimiyle belirlenecekti. Ancak tarih ve yer değiştirildi.

ADAYLAR KURA ÇEKİMİNE KATILAMIYACAK!

ÇAYKUR'da gelmiş olan duyuruya göre korona virüsü sebebi ile kura çekimi noter huzurunda yapılacak.

ÇAYKUR alınacak olan mevsimlik geçici işçiler için Rize, Trabzon ve Artvin illerinde gerçekleştirilecek olan noter çekilişlerinde yoğun katılım olması tahmin edilmektedir. Ancak son günlerde dünyada yaşanan ve binlerce insanın ölümüne neden olan CORONA COVİD-19 salgını nedeni ile Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanan Corona virüsü zirvesinde ülke genelinde alınan tedbirler kapsamında, noter huzurunda çekilecek ve ÇAY TV televizyonundan canlı olarak yayınlanacak olan kura çekim günü kapalı spor salonu ve çevresinde kalabalık oluşmaması için, vatandaşların daha önceden ilan edilen alanlara sağlık tedbirlerine istinaden girilmesine izin verilmeyecektir.

Kuralar çekilirken ÇAYKUR ve noter görevlilerinin haricinde Basın Kuruluşlarının Temsilcileri, kurası çekilen il ve ilçe muhtar derneklerinden birer temsilci ile kurası çekilecek olan fabrikada yetkili olan sendikadan 1 temsilci hazır bulunacaktır.

Kura günü herhangi bir olaya mahal verilmemesi açısından adayların veya aday yakınlarının kura çekimi yapılacak olan alanlara gelmemeleri, hem kendileri hem de toplum sağlığı açısından önem arz etmektedir.

KURA TARİHİ VE YERİ DEĞİŞTİ!

ÇAYKUR resmi internet adresi üzerinde yayımladığı duyuruya göre şu ifadelere yer verdi.

Teşekkülümüz geçici işçi alımı ile ilgili olarak 21.02.2020 tarihinde yapılan duyuruda, Rize il ve ilçelerindeki yaş çay fabrikalarına alınacak beden işçileri ile Rize iline alınacak engelli ve eski hükümlü işçiler ve Giresun iline alınacak eski hükümlü işçinin belirlenmesi için kura çekim işleminin 17 Mart 2020 tarihinde saat 10.00’da Rize Rize / Kalkandere Polis Meslek Yüksekokulu salonunda yapılacağı duyurulmuştu.

Ancak daha sonra yapılan değerlendirmede Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonunun kura çekimi için daha uygun olduğuna karar verilmiştir

Bu itibarla Rize ili ve ilçeleri ile Giresun ilini kapsayan kura çekimi 16 Mart 2020 tarihinde saat 11.00’da Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonunda yapılacaktır.