Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında yapılan protokoller doğrultusunda okulların personel ihtiyaçları TYP alımları ile karşılanmaya devam ediyor. 

Daha güvenlik bir eğitim ortamının sağlanması için Toplum Yararına Protokolü kapsamında toplamda 60 bin kişi okullarda görevlendirilecek. Bu alımlarda hizmetli güvenlik görevlisi olarak istihdam edilecek. Geçtiğimiz haftalarda alımlardan bir kısmı gerçekleştirildi ve adaylar kura sonuçlarının açıklanmasını beklenmektedir. Detaylar için tıklayın.

İzmir, İstanbul, Erzincan illerinde ise TYP personel alımı başvuruları için son gün 29 Eylül tarihinde tamamlanacak. Adaylar başvurularını 23:59'a kadar tamamlaması gerekmektedir. İlan detayları için tıklayın.

TYP alımlarında adayların en az 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekli olacak. Diğer başvuru şartlarında işkur’a kayıtlı işsiz olmaları, herhangi bir emekli malul ya da dul maaşı almıyor olmaları, örgün bir eğitime devam etmiyor olmaları gerekli olacaktır.

Adaylar çevre temizliği, bakım onarım ve temizlik, güvenlik, çevre düzenlemesi, uygulama alanlarında 30 Haziran tarihine kadar 9 ay süre ile görev yapacaklar.

Diğer yandan bazı illerdeki okullar için yeni ilanlar bekleniyor. İŞKUR üzerinden 29 Eylül tarihinde tamamlanacak alımlar ile birlikte bu ilanlarında açıklanması beklenmektedir. İşin olsa sitesi üzerinden ilan açıklanır açıklanmaz haberdar olmak için uygulamamızı indirebilirsiniz. 

İŞİN OLSA