Türkiye İş Kurumu milli istihdam projesi kapsamında ülke genelinde Toplum Yararına Programı kapsamında yüzlerce personel alımı yapıyor. Buna göre okulların temizlik görevlisi ile özel güvenlikçi istihdamı kapsamında açıklanması beklenen kura sonuçları nasıl öğrenilebilecek?

KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TYP ile okullara çok sayıda personel alımı başvuruları 16 Eylül tarihinde başladı ve 20 Eylül tarihinde tamamlandı. Noter huzurunda yapılan kuralar ise 24 Eylül ve 25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Buna göre İŞKUR TYP alımı kura sonuçları için kısa süre içerisinde yeni açıklama yapılması bekleniyor. 9 aylık süre ile görevlendirilecek olan toplum yararına personellerinin 172 kişisi güvenlik kadrolarında olacak diğer 500 kişi ise temizlik alanında görevlendirilecek. Başvurular sonucunda kura ile atanan adaylar için 1 Ekim tarihinde işlerine başlayacak 2020 yılı Haziran sonunda ise 9 aylık çalışma süresi tamamlanacak.

İŞKUR üzerinden geçtiğimiz günlerde MEB bakım onarım ve temizlik ile güvenlik uygulama alanında 527 yeni ilan açıklandı. Bu ilanlara başvurular 27 Eylül tarihinde tamamlanacak. Kura sonucu 7 Kasım ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında istihdam sağlanacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların başvuru şartlarında; İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları, en az 18 yaşını tamamlamış olmaları, emekli ya da malul aylığı almıyor olmaları, örgün bir öğrenime devam etmiyor olmaları istenilecek. Katılımcılar noter kurası, liste yöntemi ile belirlenecek. Katılımcılara asgari ücret düzeyinde 2.020,90 ücret ödenecek. TYP personelleri haftalık olarak kırk beş saat çalışmaktadırlar.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim