Kamu kurumlarına personel alımı istihdam şekillerinden bir tanesi olan Toplum Yararına Programları ile alımlar yapılabilmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Türkiye İş Kurumunun Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görevlendirmek üzere geçtiğimiz günlerde tamamlanan başvurularda adaylar kura sonuçlarını bekliyor. Buna göre ihtiyaç bulunan okullara ynei alım ilanları açıklandı. 9 ay süre ile istihdam edilecek olan TYP alımları için başvurular 29 Eylül tarihinde tamamlanacak. Buna göre istenilen başvuru şartları ise şu şekilde olacak. 

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların başvuru şartlarında; en az 18 yaşını tamamlamış 19 yaşından gün almış olmaları gerekli olacaktır. İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, emekli malul aylığı almıyor olmaları, adayların örgün bir öğrenime devam etmiyor olmaları gerekli olacaktır. Buna göre hangi illerde alımlar devam ediyor. 

Burdur, İzmir, İstanbul, Erzincan illerinde merkez ve bağlı ilçelerde Toplum Yararına programları kapsamında; çevre temizliği bakım ve onarım temizlik çevre düzenleme, güvenlik uygulama alanlarında istihdamlar sağlanacak. 

Adaylar lise yöntemi ile Noter Kurası ile belirlenecekler. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan okullarda istihdam edilecekler. Günlük olarak 9 saat olmak üzere 30 Haziran 2020 tarihine kadar görev yapacaklar. Seçim için belirlenen gün ve saatte seçim için belirlenen adreste adaylar belirlenecek.

SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

TYP alımlarında İzmir, İstanbul, Erzincan il ve ilçelerindeki typ alımlarında başvurular yarın (29 Eylül) sona erecek. Adayların İŞKUR resmi internet üzerinden başvurularını tamamlayabilecekleri ve bunun için https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx adresine girilmesi gerekli olacak. 

İŞİN OLSA