Kamu ile özel sektörde personel alım ilanlarına başvurular tüm hızıyla devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı İŞKUR'da milli istihdam projesi kapsamında sosyal çalışma programları, kamu memur alımı, kurum dışı kamu işçi alımı, işbaşı eğitim programları, mesleki eğitim kursları, toplum yararına programları girişimcilik eğitimleri engelli istihdamı ile binlerce personel almıyor. Adaylar bu alımlarda başvuru için gerekli şartları taşımaları isteniliyor. İŞKUR'un ülke genelindeki 45 bin personel istihdamındaki başvurular için bir çoğunda tecrübe şartı aranmayacak, kamu alımları dışındaki ilanlarda kpss şartı aranmayacak. Lise mezunu on binlerce alım gerçekleşecek. Başvuru şartları şu şekilde;

BAŞVURU ŞARTLARI;

T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, 19 yaşından gün almış olmak, kamu kurumu ilanlarında kamu haklarından mahrum olmamak, eğitim şartlarını taşımak, tecrübe şartlarını taşımak, başvuru özel şartlarına sahip olmak gerekli olacaktır. Diğer yandan en çok alım yapılacak meslekler ise şu şekilde olacak.

EN ÇOK ALIM YAPILAN MESLEKLER;

Beden işçisi 8 bin 659 kişi, temizlik görevlisi kadrosunda 1824 kişi, makineci olarak 1617 kişi, satış danışmanı olarak 1297 kişi, kasiyer kadrosunda 1225 kişi, garson olarak 1042 görevli, muhasebesi olarak 775 kişi, büro memuru kadrolarında yüzlerce alım, teknik hizmetler sınıfında yüzlerce alım, sağlık birimlerinde hastanelerde çok sayıda sağlıkçı alımları olacak. İlanlara erişmek için işkur e-şube üzerinden giriş yapmak yeterli oalcaktır.

KAMU İLANLARI;

Kurum bazındaki alımlarda MSB, belediye ile Üniversitelere de çok sayıda ilköğretim mezunu kpss şartı olmadan işkur kamu ilanları açıklandı. Tüm bunlara erişmek için tıklayın.

38 ilde Belediye Başkanlıkları ile bağlı şirketler aracılığı ile şoför, beden işçisi, tekniker gibi kadrolarda ülke genelinde alımlar olacak. Detaylar için tıklayın

İŞİN OLSA