Bilindiği üzere her sene belediyeler kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere zabıta memuru alımları gerçekleştirmektedir. Bu alımlar da genel olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmakta olup adayların KPSS'den olabildiğince yüksek puan alması gerekmektedir.

Peki kamuya zabıta alımları ne zaman gerçekleştirilecek. Bilindiği üzere artık belediye personel alımları İŞKUR üzerinden yayımlanmaktadır ve zabıta alımları da genel olarak merkezi yerleştirme atamalarında yapılmaktadır. Bu sebepten ötürü zabıta alımlarının merkezi yerleştirme atama tarihlerinde yapılması bekleniyor.

MERKEZİ ATAMA TARİHLERİNDE YAPILACAK

Devlet Personel Başkanlığına iletilen kamuya zabıta alımları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine iletilmekte ve alımlara adaylar buradan başvuru yapmaktadır. Bu sene kamuya zabıta alımlarının da merkezi yerleştirme atama tarihlerinde yapılması bekleniyor. Peki merkezi yerleştirme atama tarihleri ne zaman?

MERKEZİ ATAMA TARİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıda ki linki takip edecek olan adaylar bu sene yapılacak olan merkezi yerleştirme atama tarihleri hakkında bilgi edinebileceği gibi zabıta alımlarının da hangi tarihlerde gerçekleştirileceği hakkında bilgi sahibi olabilir.

ŞART EN AZ LİSE MEZUNU

Bilindiği üzere zabıta alımlarında genel olarak en az lise mezunu şartı aranmaktadır. Belediyeden belediyeye farklılık göstermekte olup lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar için ayrı ayrı zabıta memuru alımları gerçekleştirilmektedir.

MEMUR ATAMA TARİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ