Ülkemizde bilindiği üzere taşeron işçilere kadro verileceği haberleri büyük gündem yaratmıştı. Taşeron yasası kapsamında alınan başvurular değerlendirildi sınavlar yapıldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile 900 bin işçiye devlet güvencesi verildiği belirtildi. Ancak bilindiği üzere vazı taşeron işçiler KİT olmasından, çalıştığı kurumdan, 4 Aralık tarihinden, çalıştığı pozisyondan vb. gibi durumlardan dolayı kadro alamadı.

Geçtiğimiz gün Cumhuriyet Halk Partisi CHP Genel Başkanı kadro alamayan taşeron işçilerin sayısını 500 bin olarak duyurmuştu. Peki kadro alamayan taşeron işçilere seçim öncesi kadro verilecek mi, KİT'lere, 4 Aralık mağdurlarına, çalıştığı pozisyon mağduriyetinden dolayı kadro alamamış taşeronlara kadro ne zaman verilecek?

TAŞERONA KADRO VERİLECEK Mİ?

Bazı sebeplerden dolayı kamu kurumlarında alt iş verenler aracılığı ile çalışmakta olan taşeron işçilere kadro verilmedi. Bu işçiler kadro alıp alamayacağını merak etmekte olup seçim öncesi çalışmanın olup olmadığını da sürekli gündem de aramaktadır. Şu an için taşeron haberleri, taşeron son dakika gelişmesi, taşerona kadro detaylarına bakıldığında resmi bir açıklamanın olmadığı görülmektedir.

Ancak kamu kurumlarında farklı alanlar açılarak kadro alamayan taşeron işçiler içinde buraya yerleştirmeler yapılarak tüm taşeron işçilere kadro verilme gibi çalışmalar yapılabilir. Seçim öncesi çok sayıda taşeron işçi kadro müjdesi beklemekte olup yakın zamanda konu hakkında resmi olarak bir açıklamanın da yapılması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim