Milyonlarn beklediği yeni ücret belli oldu. Son Zamanlarda işsizliği artması ve Döviz kurlarının artması ile geçim sıkıntısı çekiliyordu. Görüşmeler sonrası 2022 yılı Asgari Ücret belirlendi. Merakla beklenen rakamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklıyor. İlk Asgari ücretler 2022 yılı ocak ayından itibaren hesaplara geçecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise; "Bilindiği gibi asgari ücret her yıl çalışan ve işveren kesimlerinin iştirakiyle belirlenmektedir. Bugün 4. toplantıda nihai karar aşamasına gelinmiştir. Taraflar özveri ile bu süreci işlettiler. Bundan dolayı Cumhurbaşkanı olarak ben de çok mutluyum. 4 bin 250 lira olara belirledik."

Gelir ve Damga Vergisi Kalktı!

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücret rakamını belirlemek üzere toplandı. Yeni asgari ücret, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 4 bin 250 lira olarak açıklandı. Böylelikle asgari ücretteki artış yüzde 50,44 oldu. Bir yandan asgari ücrette gelir ve damga vergisi de kaldırıldı.

Son 50 Yılın en yüksek Zam Oranı Yapıldı!

2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacaktır. Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir. Asgari ücrette gelir ve damga vergisini kaldırıyoruz.

YENİ ASGARİ ÜCRETİ NASIL BULDUNUZ? YORUMLARDA PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim