2020 yaz aylarında Hindistan'da ortaya çıkan çekirge istilasının ardından bilindiği üzere Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan'a çok sayıda ördek gönderdi ve mücadele etmesini sağladı. Havanın soğuması ile çekirgeler İran, Irak, Suriye ve Türkiye'nin özellikle sınır bölgelerinden geçerek Mezopotamya ülkelerine doğru yola çıktı. Hatay'dan gelen görüntülerde şehir merkezlerinde büyüklükleri 10 cm'yi bulan çekirgeler görüldü. Peki şu anda çekirgeler nerede, çekirgeler yeniden Türkiye'ye gelir mi? Çekirgelerin yok edilmesi için ne yapılması gerekiyor?

Çekirgeler Şu an Nerde?

Çekirgelerin yol haritasını Birleşmiş Milletler dikkatli bir şekilde takip ediyor. Buna göre şu anda çekirgeler Suudi Arabistan, Somali, Etiyopya, Kenya ülkeleri civarında bulunmaktadır. Güney Yarım Küre'de İlkbahar mevsimi sona ermeye yaklaştı ve Yaz aylarına girecekler. Ancak Birleşmiş Milletler yumurtaların bırakıldığını duyurdu.

Çekirgeler Türkiye'ye Gelir Mi?

Çekirgeler çöl çekirgesi olarak adlandırıldığı için ülkemizde bu canlılar yaşamıyor yani Türkiye direkt tehdit altında değil. Ancak yol güzergahı üzerinde bulunuyor olmamaz bizim için tehdit olarak görülüyor. Çekirgelerin yol güzergahları üzerinde ekili tarla gördüklerinde içeriye girdikleri bilinmektedir. Bu sebepten dolayı uzmanlar yeni bir istilanın olmaması için şu anda Suudi Arabistan, Etiyopya, Somali gibi yumurtaların bırakıldığı ülkelerde çiftçilerin tarlaları sürmesi gerektiğini belirtti. Bu sayede yumurtalar kırılacak, zarar görecek, yok edilecek ve popülasyonun baskın tür olmasının önüne geçilecek.