Korona virüs salgını ile birlikte sert önlemler alınmaya devam ediliyor. Bu kapsamda yaklaşan Ramazan Bayramı için de alınan önlemler geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Bu noktada İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine yasak ile ilgili olarak genelge göndermiş olup birçok vatandaşın merak ettiği üzere 22 Mayıs saat 00.00 ile 26 Mayıs 00.00 arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili genelgede yayınlanan detaylar şu şekilde.

Hangi İşletmeler Açık Olacak?

Genelgede belirtildiği üzere Market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler açık olacak olup 21.05.2020 Perşembe ve 22.05.2020 Cuma 23.00'a kadar, kısıtlamanın olduğu 23 Mayıs Cumartesi günü ise 10 ile 17.00 saatleri arasında açık olacak.

Fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ise 3.05.2020 Cumartesi, 24.05.2020 Pazar günleri ile 25.05.2020 Pazartesi, 26.05.2020 tarihleri arasında eve adrese teslim şeklinde dağıtım yapabilecek.

İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri, zorunlu kamu hizmeti sağlayan kurumlar, valilik ve kaymakamlıklardan, taşımacılık ve kargo yapan firmalar, gazete ve radyo kuruluşları da bu süreçte açık olacak.

Kimler İstisna Olacak?

81 il genelinde uygulanacak olan kısıtlama dışında olan kişiler arasında özel güvenlik görevlileri dahil olmak üzere kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar,

Acil Çağrı Merkezleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Kızılay ve AFAD'da görevlileri, Cenaze defin işlemlerinde görevli olanlar, Ürün ve/veya malzemelerin nakliyesinde ya da lojistiğinde (kargo dahil), yurt içi ve yurt dışı taşımacılık yapanlar, otizm başta olmak üzere "Özel Gereksinimi" olanlar ile bunların veli/vasi veya refakatçileri,

Küçükbaş-büyükbaş hayvanları otlatanlar, arıcılık faaliyetini yürütenler, veteriner hekimler, Madencilik, inşaat ve diğer büyük yatırım projelerinde kullanılmakta olan patlayıcıların imalat ve lojistiğinde çalışanlarve genelgede yer alan diğer meslek grupları bu kapsamda yasak dışında yer almaktadır.