İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları için geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önemli açıklamalar yaptı. Yeni bekçi alımı ilanları ne zaman açıklanacak? Alımlarda başvuru şartları esnetilir mi? 1. Dönem bekçi alımları tamamlandı!

1. dönem bekçi alımları tamamlandı ve asıl adayların belirlenmesinin ardından yedek listeden adaylar polis akademisi internet sitesi üzerinden duyurulamaya devam edilecek. Yedek listeden kazanan adaylar eğitimlere ildeki Eğitim şube Müdürlükleri tarafından sırasıyla çağırılacak. Yeni bekçi alımı bekleyen adaylar için bekleyiş devam ediyor.

TÜM İLLERDE BEKÇİ ALIMI YAPILACAK!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında tüm illerde bekçi alımı yapılacağı müjdesini verdi. "Toplam 10500 gece bekçisi göreve başlatıyoruz, 1200’ünü İstanbul’a veriyoruz, tüm vilayetlerde göreve başlatıyoruz. İstanbul’da toplam 4 bin gece bekçisi olacak. Ankara’da 1500 oluyor. İzmir’e 1200 civarında ilave ediyoruz." demişti.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI ESNETİLİR Mİ?

Adayları başvurularda yaş şartının esnetilmesini istemekteler. Bilindiği gibi başvuru şartlarında 31 yaşından gün almamış olmak istenilmektedir. Buna göre daha çok adayın sınavlara başvuru yapabilmesi için 35 yaş olarak değiştirilmesi istenilmekte. Sizde başvuru şartları ile ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA