Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen hava yolları firmaları kabin memuru alımları yapıyor. Çok sayıda personel ihtiyacı bulunan firmalarda en az lise mezunu tecrübesiz alımlarda yapılıyor. Uçaklarda yolcularla ilgilenen uçakların yolculuk esnasında öncesinde ve sonrasında verilen bazı görevleri yaparlar. Hava yolu taşımacığında yolcuların rahat bir uçuş gerçekleştirmelerinde kabin memurlarının önemli görevlerde bulunuyor. 3 farklı firmada kabin memuru alımı yapıyor. Ne kadar kabin memuru alınacağı konusu üç firma içinde belirsiz olsa da yapılan alımların çok sayıda olması bekleniyor.

KABİN MEMURU ALIMI YAPAN HAVA YOLLARI FİRMALARI

SunExpress Hava Yolu firması 25 yıldan daha fazla ulaşım hizmeti sağlıyor. Bin'i aşkın sayıda kabin memuru bulunuyor. Memurlarına sağladı imkânlardan bazıları; döviz ile maaş veriyor. Ayrıca bazı ek kazançlar sunuyor. 7-24 eve servis sağlıyor. İndirimli bilet veriyor. Diğer hava yolu firmalarından da indirimli biletler sunuyor. Eşi, çocukları ve kendisine özel sağlık sigortası sunuyor.

Başvuru koşullarında yaş aralığında 20-35 yaş aralığında olmak, iyi derecede İngilizceye sahip, bay ve bayan alımlar yapan firmada bayanlar 1,55 ile 1,80 m boylarında erkek adaylar 1,60 ile 1,85 boylarında olmaları isteniliyor. Adaylar İzmir, Antalya ve İstanbul’da ki bölgelerde işe alınacak yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacaklar. Tecrübeli ve tecrübesiz olarak yapılan alım 9 Şubat tarihinde başladı. 9 Mart tarihine kadar sürecek.

SunExpress kabin memuru alımına başvru yapmak için: https://goo.gl/Q9PJKe

Corendon Hava yolları firmasında kabin ekibi üyesi alımlarında ise alınacak olan personeller yetiştirilmek üzere işe alınacak. Erkek adayların 170 - 180 cm bayan adayların 165 - 180 cm boylarında iyi derece İngilizce bilgisine sahip, 25 ile 40 yaş aralığında Antalya ilinde ikamet etmeleri gerekli olacak. 9 Şubat tarihinde başlayan başvurular, 31 Mart tarihinde son bulacak.

Corendon Havayolları kabin memuru alımına başvru yapmak için: https://goo.gl/hs88hP

Freebird hava yollarında kabin memuru olmak isteyenler için yaş aralığı 20 ile 34 arasında olması isteniliyor. TC vatandaşı ya da çifte vatandaşlığa sahip olmaları iyi derece İngilizce bilmeleri, 1,60 ile 1,80 m boylarında olmaları, Antalya ilinde ikamet etmeleri isteniliyor. Tecrübe istemeyen bu ilanda son başvuru tarihi 5 Mart tarihinde bitecek.

Freebird hava yolları kabin memuru alımına başvru yapmak için: https://goo.gl/DypnMX

Hava yolları firmaları tarafından yapılan kabin memuru alımlarında başvurular kariyer ilan siteleri üzerinden yapıyor. Yukarıdaki linki adres çubuğunda kopyalarak açabilirsiniz. Son başvuru tarihinden önce başvuru adımlarını tamamlamanız gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim