Türkiye genelinde 2. yeni normalleşme adımları atıldı. Bilindiği gibi 2020 yılı Haziran ayında ilk normalleşme adımları atılmış ve kurban bayramı sonrası artan vaka sayıları nedeniyle ülke genelindeki vakaların daha fazla artmaması için bazı tedbirler alınmıştı. 2021 Mart ayı itibari ile yeni normalleşme adımları bugün Başkan Erdoğan'ın başkanlığında oluşturulan kabine toplantısında ele alındı. Bu açıklamalardaki bazı önemli başlıkları aşağıdaki haberden öğrenebilirsiniz.

https://www.isinolsa.com/gundem/turkiye-nin-risk-haritasi-belli-oldu-hangi-iller-yuksek-riskli-h38215.html

Milli Eğitim Bakanlığından yüz yüze eğitimler nasıl yapılacak açıklaması geldi! Buna göre 2 Mart tarihinden itibaren okul öncesi eğitimler olmak üzere 12. sınıflarda ve 8. sınıflarda yüz yüze eğitimler sadece risk haritasında belirtilen düşük riskli ve normal riskli illerde olacak. Bu illerde eğitim ve öğretim kaç gün yapılacak?

İlkokullarda haftada iki gün, ortaokullarda 5. 6. ve 7. sınıflarda haftada iki gün olacak. Ortaokulların 8. sınıflarında ise haftalık 12 ile 22 saat aralığında olacak. Lise eğitimi gören öğrenciler 9. 10. ve 11. sınıflarda ise haftalık 2 gün şeklinde eğitimlere devam edecekler. sınav hazırlığında olan 12. sınıflar için 16 ile 24 saat aralığında devam edeceği açıklandı. 

Lise sınavları ne zaman başlayacak?

Sınavların yüz yüze yapılacağı, 8 mart pazartesi tarihinden itibaren tüm illerde salgın tedbirlerine uyarak yapılacağı açıklandı.

Köylerde okullar nasıl açılacak?

MEB'ten yapılan açıklamada, seyretilmiş böglelerde kırsal mahalle ev köylerdeki eğitimler mevcut açıklanan kararlar doğrultusunda yapılacağı ifade edilmiştir.

Uzaktan eğitime devam edilecek mi?

Yüz yüze eğitim kapsamı dışında kalanlar için daha önce uygulanan TRT Eba Tv, İnternet üzerinden uzaktan eğitim uygulamaları aynı şekilde devam edecek.

Velilerin rızası alınacak!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs vaka sayıları ülkemizde ve dünyadaki eğitimi de derinden etkiledi. Bu sebeple ailelerden yüz yüze eğitime göndermek istemeyenler ne yapması gerekecek? MEB'ten yapılan kamuoyu açıklamasında, velilerin rızası olamdan çocuklarını okula gönderilmeyeceği ifade edildi. 

İŞİN OLSA