1 Mart 2021 tarihli Kabine Ttoplantısı 3.5 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19:00 sıralarında kamera karşısına geçerek Kabine toplantısı sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Tüm Türkiye ekranlara kilitlenirken en çok merak edilen konuların tamamı belli oldu. Bunlardan bazıları; restorantlar açılacak mı? Hangi illerde okullar açılacak? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı hangi illerde olmayacak? İşte yeni normalleşme kapsamında alınan kararlar;

Hafta sonu sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı 42 şehir belli oldu!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanarak açıklanan düşük riskli ve orta riskli illerde hafta sonu kısıtlaması kaldırıldı. Başken Ankara bu illerden bir tanesi oldu. 42 ilde kısıtlamalar esnetildi.

Mavi ve Sarı renkli iller;

Düşük riskli iller hangileri; Mardin, Uşak, Batman, Bitlis, Muş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Ağrı, Iğdır, Siirt, Şırnak, Van ve Hakkarı illeri mavi olarak belirtildi.

Orta riskli iller hangileri? Erzurum Kars, Bayburt, Tunceli, Erzincan, Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyon, Eskişehir, Ankara, Karabük, Bartın, Çankırı, Kastamonu, Çorum, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ illeri haritada sarı olarak işaretlendi.

Hafta sonu sokağa yasağının devam edeceği iller!

Düşük ve orta riskli illerde sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırılacak. Riskli ve yüksek riskli illerde ise akşamları hafta sonları olan kısıtlamalar devam edecek. Bu illerde Akşam 21:00 ile sabah 05:00 saatleri arasındaki kısıtlamalar da uygulanmaya devam edilecek. Okullar bu illerde açılmayacak.

Türkiye'nin risk haritası belli oldu!

Sağlık Bakanı Koca Kovid-19 risk haritasını paylaştı

Restorantların açılması, okulların eğitim ve öğretime başlaması, hafta sonu kısıtlamaları, hafta içi akşam kısıtlamaları, nikah merasimlerindeki serbestlik durumlarının tamamı yukarıdaki haritaya göre yapılacak. Harita Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanarak Kabine Toplantısı sonrası Başkan Erdoğan tarafından açıklandı. Mavi iller düşük riskli illeri ifade etmektedir. Sarı renkli iller ise orta riskli iller arasında yer almaktadır. Turuncu iller riskli, kırmızı ise yüksek riskli illeri ifade ediyor. 

Düşüncelerinizi işin olsa okuyucularıyla paylaşmak isterseniz yorumlarınızı yazabilirsiniz.