Günün belediye personeli alımı ilanları yayımlandu. Resmi Gazete'de 06 Mart 2020 tarihli yayımlanmış olan ilana göre iki farklı belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere alım yapacağını bildirdi. Bu bağlamda alımlar KPSS puanına göre yapılcak olup adaylardan 55, 60 ve 70 puan almış olmak şartı aranacak.

ALIM YAPACAK BELEDİYELER VE KADROLARI:

Büyükşehir belediyeleri istihdam kapsamında ilan yayımlamaya devam ediyorlar. Bu yönde Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büuükşehir Belediyesi tarafından alım yapılacak. Samsun Büyükşehir Belediyesi 19 farklı kadro ile 134 memur alımı yapıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ise 300 kişilik kadro ile 300 İtfaiye eri alımı yapacak.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KADROLARI:

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KADROLARI:

KPSS EN AZ 55 PUAN ALMIŞ OLMAK ŞART!

Belediye ilanlarına göre Ankara Büyükşehir Belediyesi lise mezunlarından KPSS94 puan türünden en az 55 ve Ön Lisans mezunlarından 60 KPSS Puanı şartı arayacak. Samsun Büyükşehir Belediyesi ise Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı  arıyor.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında aranacak şartlar şöyledir.

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Herhangi bir Suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,
  • İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak,

BAŞVURULAR:

Ankara ve Samsun Büyükşehir Belediyeleri memur alımı başvuruları 30 Mart 2020 tarihi ile başlayacak olup başvurular her iki belediye içinde şahsen ilgili belediyelerin yazı işleri müdürlüğüne yapılacaktır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi başvuruları 03 Nisan 2020 tarihinde sona eriyorken Samsun Büyükşehir Belediyesi başvuruları 10 Nisan 2020 tarihinde sona erecektir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Memur Alımı İlanın Detayları İçin Tıkla.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İlanının tam metni için Buraya Tıklayınız.