Resmi Gazete'de 06 Mart 2020 tarihi ile yayımlanmış olan ilana göre Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere en az lise mezunu adaylar arasından 134 kişilik boş kadro ile alım yapacağını bildirdi. Alımlar 657 Sayılı Devlet Memurları kanuna göre yapılacak olup kadro dağılımı ve ilanın detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

19 FARKLI KADRO İLE MEMUR ALIMI:

Samsun Büyükşehir Belediyesi farklı kadrolarda memur alıyor. Bu yönde 134 kişilik boş kadro ile, 37 Mühendis, 8 Tekniker, 6 Mimar, 3 Şehir Plancısı, 1 Grafiker, 2 İstatistikçi, 1 Sanat Tarihçisi, 3 Veteriner hekim, 1 Diyetisyen, 2 çocuk Gelişimcisi, 3 Psikolog, 1 Fizyoterapist, 3 Sosyal Hizmet uzmanı, 24 VHKİ ( Veri Hazrılama ve Kontrol İşletmeni ), 22 Bilgisayar İşletmeni, 3 Avukat, 3 İmam ve 2 Gassal alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c) Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

d) Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,

f) İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak,

g) Hangi kadroya başvuru yaptığına dair dilekçe (Her aday eğitim durumuna göre ilan edilen yalnızca bir kadroya başvuru yapacaktır.)

ÖZEL ŞARTLAR?

Samsun Büyükşehir Belediyesi alım yapacağı adaylardan özel olarak eğitim şartı, KPSS Şartı, Belge şartı ve daha önce çalışılan kamu kurumu veya kamu kuruşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartı aranacak.

KPSS Şartı: 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türündne en az 70 puan almış olmak.

Eğitim Şartı: Alım yapılacak pozisyona göre adayların en az lise, Ön Lisans veya Lisans eğitim veren bölümlerdne mezun olmuş olmaları gereklidir.

Belge Şartı: Veri hazırlama ve kontrol işletmeni ve bilgisayar işletmeni kadroları için Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olmak veya mezun olduğu okulda bilgisayar dersi gördüğünü belgelemek.

BAŞVURULAR:

Büyükşehir Belediyesine memur alımı başvuruları 30 Mart 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 10 Nisans 2020 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte şahsen belediyeye yapmaları gereklidir.

İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Ayrıca ilan için başvuru süreci başladığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim