Siirt Belediyesi KPSS En az 60 puan ile memur alımı ilanı yayımladı!

7 Haziran 2022 tarihi ile yayımlanmış olan memur alımı ilanı ile Siirt Belediyesi memur alımı yapacak. İlgili ilan için adaylardan bazı nitelikler talep edilecek olup Kadın Erkek adaylar başvuru yapabilecekler. Bu yönde Belediye 657 Sayılı Devlet memurları kanuna tabi olarak istihdam edilmek üzere 50 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Adaylar başvuru için Ön Lisans seviyesinde mezun olmaları gereklidir.

50 Memur Alımı Kontenjan Dağılımı Nelerdir?

Siirt Belediyesi Genel İdare Hizmetleri sınıfında İtfaiye Eri Alımı ve Zabıta Memuru Alımı ilanı yayımladı. Bu kapsamda Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden,

  • 25 Zabıta Memuru,
  • 25 İtfaiye Eri Alımı,

olmak üzere 50 kişi alınacak.

Kimler İlana Başvuru Yapabilecek?

Belediye Memur alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel Olarak ise, KPSS, Eğitim, Sürücü belgesi gibi şartlar aranacak.

Genel Olarak;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, gereklidir.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Belediye memur alımı için özel olarak Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak ve;

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Sürücü Belgesi Şartı: Zabıta Memuru kadrolarına başvuran adaylar için verilen en az B sınıfı ve İtfaiye Eri kadrolarına başvuran adaylar için en az C sınıfı belgesine sahip olmak,

Yaş Şartı: Yapılacak sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak,

Boy Şartı: Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak,

Sağlık şartı: İtfaiye Eri kadrosu için kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Belediye memur alımı başvuruları için süreç Temmuz ayında alınacak. Bu yönde adaylar başvurularını sadece şahsen gerçekleştirmeleri gereklidir. Şahsen yapılacak başvurularda bazı belgelerin teslim edilmesi zorunludur.

Başvuru Tarihleri: 18 - 22 Temmuz 2022

Başvuru Adresi: Doğan Mahallesi Mithat Öktüren Caddesi No:2 Merkez/SİİRT

Başvuru İçin Hangi Belgeler İstenecek?

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim