Samsun Büyükşehir Belediyesi Memur Alımı ilanı yayımlandı. Az Önce yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere Zabıta ve itfaiye eri yönetmeliğine göre 90 kişilik boş kadro ile Belediye Memur alımı gerçekleştirecek. Alımlar KPSS puanı ve Sınav ile değerlendirilecek olup kontenjan dağılımı ve başvuru şartlarına haberden ulaşabilirsiniz.

Kontenjan Dağılımı Nedir?

Belediye Ön Lisans ve Lisans mezunu 90 kişilik kadro ile;

  • 50 Zabıta Memuru ( 27 Lisans ve 23 Ön Lisans )
  • 40 İtfaiye Eri (Ön Lisans )

memur alımı yapılacak.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Belediye bünyesine alacağı memur adaylarından genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar kapsamında istihdam edilmek üzere " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

Başvuru Özel Şartları Nelerdir?

Adaylardan genel nitelikler dışında, KPSS, Eğitim, Boy, Yaş ve mesleki nitelikler aranacaktır.

Yaş Şartı Nedir?

Yapılacak sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak gereklidir.

Boy Şartı Nedir?

Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak.

Sürücü Belgesi Şartı:

13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

İtfaiye Eri Sağlık Şartı:

İtfaiye Eri kadrosuna başvuracak adaylar için sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları gereklidir.

KPSS Şartı Var mı?

Adaylardan 2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde P93 ve Lisans seviyesinde P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gerekmektedir.

Eğitim şartı:

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl yapılacak?

Samsun Büyükşehir Belediyesi memur alımı başvuruları Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda başvurular sadece istenen belgelerle birlikte şahsen belediye ye yapılacaktır.

Başvuru Tarihleri: 24 - 28 Nisan 2023

Başvuru Adresi: Samsun Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri Denizevleri Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No:27 Atakum/Samsun

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim