Muğla Büyükşehir Belediyesi Memur Alımı için Resmi gazetede ilana çıktı. 21 Eylül 2022 tarihi ile gelmiş olan Memur Alımı ilanına göre Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet memurları kanuna tabi olarak istihdam edilmek üzere Belediye Zabıta ve İtfaiye eri yönetmeliğine göre Lise Mezunu ve Ön Lisans mezunu memur alımı yapılacak. Mezuniyete Göre kontenjan dağılımı ve ilan detaylarını sizlerle haberimizde paylaşıyoruz.

Başvuru Kontenjan Detayları Nelerdir?

Muğla Büyükşehir Belediyesi 10. ve 9. dereceli kadrolarda istihdam edilmek üzere Zabıta Memuru ve İtfaiye eri alacak. Bu yönde,

  • 20 İtfaiye Eri,
  • 5 Zabıta Memuru,

olmak üzere toplamda 25 memur Alımı gerçekleştirilecektir.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Nitelikler Nelerdir?

Muğla Büyükşehir Belediyesi genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda özel olarak ise, KPSS, Eğitim, Yaş, Boy, Sürücü Belgesi gibi şartlar aranacaktır.

KPSS Şartı Nedir?

Büyükşehir Belediyesinin memur alımı ilanı için 2020 yılında yapılan KPSS'den puan şartı aranacak. İtfaiye Eri Alımında Lise için P94 ve Zabıta Memuru alımında Ön Lisans için P93 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı aranacak. 

Sürücü Belgesi Şartı Nedir?

İtfaiye Eri alımında en az C Sınıfı ve Zabıta Memuru alımında en az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gerekmektedir.

Boy Şartı?

Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri için Erkeklerde 167cm ve Kadınlarda 160cm boyundan kısa boylu olmamak gereklidir.

Yaş şartı: 

Yapılacak Memur sınavı tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, 

Sağlık Şartı:

İtfaiye Eri alımı için sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

Muğla Büyükşehir Belediyesi zabıta memuru alımında başvurular Ekim ayı içerisinde alınacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte sağlık personeli gözetiminde boy ve kilo ölçümü yapmak üzere aşağıdaki adres üzerinde tamamlayacaklardır.

Başvuru Tarihleri: 25 - 27 Ekim 2022

Başvuru Adresi: Orhaniye Mahallesi Fuat Ardıç Caddesi No:3 Menteşe / MUĞLA adresindeki İtfaiye Dairesi Başkanlığı içinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğü

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim