Konya Büyükşehir Belediyesi personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce yayımlanan ilana göre Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda Belediye personel alımı yapılacak. Yayımlanan söz konusu ilana göre Konya Büyükşehir Belediyesi 657 Sayılı devlet memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Belediye Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre KPSS puanı ile 144 Memur Alımı ve Personel Alımı Yapılacak.

144 Belediye Memur Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

  • 58 Mühendis ( 12 İnşaat Mühendisi, 8 Elektrik- Elektronik Mühendisi, 1 Mekatronik Mühendisi, 1 Harita Mühendisi, 5 Endüstri Mühendisi, 8 Makine Mühendisi, 8 Çevre Mühendisi, 15 Bilgisayar Yazılım Programlama Mühendisi )
  • 5 Mimar,
  • 56 Düz Memur,
  • 25 Tekniker,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Konya Büyükşehir Belediyesi 144 personel alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. madesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Büyükşehir Belediyesi adaylardan özel olarak KPSS ve Eğitim Nitelikleri arayacak. Bu kapsamda adayların, Ayrıca Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak ve İngilizce YDS’de en az (C) veya (D) düzeyinde puan almış olmak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak.

KPSS Şartı Nedir?

2022 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans mezunları için P93 ve Lisans Mezunları için P3 puan türünden en az 75 veya 80 puan almış olmaları gerekmektedir. 

Eğitim ve Kadro Nitelikleri Nelerdir?

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Konya Büyükşehir Belediyesi memur alımı başvurusu Aralık ayında alınacaktır. Adaylar başvurularını sadece istenen belgelerle birlikte şahsen veya posta yolu ile gerçekleştirebilirler.

Başvuru Tarihleri: 19 - 23 Aralık 2022

Başvuru Adresi: Konevi Mahallesi, Millet Caddesi Konya Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı No:14 Meram/KONYA

İLANIN TAM METNİ