Belediye Memur Alımı ilanı yayımlandı. Az Önce yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre İstanbul Pendik Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Belediye Zabıta Yönetmeliği kapsamında 30 kişilik kadro ile Zabıta Memuru alımı gerçekleştirilecektir. Söz konusu ilana göre Mezuniyete göre kontenjan dağılımı ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Zabıta Memuru Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Pendik Belediyesi 657 Sayılı Devlet Memurları kanuna tabi olarak istihdam edilmek üzere Belediye Zabıta Yönetmeliği kapsamında 10. ve 9. Dereceli kadroda 30 Zabıta Memuru alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Genel İdare Hizmetleri sınıfında,

  • Ön Lisans Mezunu 10 Zabıta Memuru,
  • Lisans Mezunu 20 Zabıta memuru,

alımı gerçekleştirilecektir.

Başvuru İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Belediye memur alımı için genel olarak 657 sayılı devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi nitelikler aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Belediye Zabıta Memuru alımı için özel olarak, KPSS, Eğitim, yaş, sürücü belgesi ve Boy şartları aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

Adaylardan 2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans için P93 ve Lisans için p3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Eğitim Şartı Nedir?

Ön Lisans Mezunları için - Yerel Yönetimler, Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta) Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim ve Halkla İlişkiler, Adalet Meslek Eğitimi, Adalet veya Adalet Meslek Yüksek Okulu önlisans programlarının birinden mezun olmak,

Lisans mezunları İçin - İktisat, İşletme, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Ekonometri, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Yönetim Bilişim Sistemleri, Yerel Yönetimler, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler lisans programlarının birinden mezun olmak.

Boy Şartı?

Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak.

Yaş Şartı:

Sınavın yapıldığı tarih itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak.

Sürücü Belgesi Şartı:

13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Söz konusu Belediyenin Memur Alımı ilanı için başvuru süreci Haziran da alınacak. Bu kapsamda başvurular sadece şahsen alınacaktır.

Başvuru Tarihleri: 05.06.2023 – 09.06.2023

Başvuru Süreci: Esenler Mahallesi Bora Sokak No:5 Pendik/İstanbul Pendik Belediyesi Merkez Binası 1. Kat İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim