İstanbul Büyükşehir Belediyesi Memur alımı ilanı yayımlandı. Belediye 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Belediyesi İtfaiye eri ve Zabıta Memuru yönetmeliği kapsamında olmak üzere Zabıta Memuru Alımı ve İtfaiye Eri alımı gerçekleştirilecek. Sadece Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden başvuru alınacak olup adaylardan aranacak şartlar ve ilan detaylarını İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

İBB Memur alımı için adayların genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel Olarak ise, KPSS, Eğitim ve yaş şartları aranacaktır.

KPSS Şartı:

2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Kadın Erkek adaylar içerisinden Ön Lisans seviyesinde KPSS P93 puan türünden en az 70 puan almış olmak gerekmektedir.

61 İtfaiye Eri Alımı Detayları:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 61 kişilik kadro ile Genel İdare Hizmetleri sınıfında 10. Dereceli kadroya İtfaiye Eri Alımı yapılacak. Adaylardan, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olmak. En az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı aranacaktır.

6 Zabıta Memuru Alımı Detayları:

Genel İdare Hizmetleri sınıfında 10. dereceli kadrolara 6 Zabıta Memuru Alımı yapılacak. Ön Lisans seviyesinde, Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler önlisans programlarının birinden mezun olmak şartı aranacaktır.

Yaş Şartı:

Sınavın yapılacağı tarih itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak gereklidir.

Boy Şartı:

Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İBB Memur Alımı Başvuruları 5 Eylül 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 9 Eylül 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir. Başvurular sadece https://www.turkiye.gov.tr/ibb-is-basvurusu adresi üzerinden elektronik ortamda başvuru sürecini tamamlayacaklardır.

İLANIN TAM METNİ