İstanbul Büyükşehir Belediyesi personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce İBB resmi kariyer adresi üzerinde yayımlanmış olan personel alımı ilanIna göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şoför alımı yapılacağını bildirdi. Bildiğimiz gibi İBB farklı kadrolarda bünyesine perosnel istihdamı sağlıyor. Buna göre İBB son yayımladığı ilan ile İstanbul Geneli Şoför alımı gerçekleştireceğini bildirdi. Buna göre başvuru için aranan şartlar ve başvuru bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

İBB tarafından gelen ilan ile Yüzlerce yeni Şoför alımı yapılacağı açıklandı. Toplu taşıma hizmetleri kapsamında çeşitli güzergahlarda otobüsle yolcuların ulaşımını sağlamak amacı ile şoför alımı yapılacak.

Çalışma Şekli: Tam Zamanlı

Pozisyon: İşçi-Mavi Yaka

Sektör: Hizmet

Bölge: İstanbul(Avrupa, Asya)

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

İBB yayımladığı ilana göre adaylardan genel olarak " Esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek,  Güler yüzlü, pozitif, hizmet kültürü gelişmiş, toplu taşıma hizmetlerinde fark yaratmaya istekli olmak" gibi genel nitelikler aranacaktır.

Eğitim Şartı Nedir?

EN az İlköğretim, Lise, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak gereklidir. Ancak İBB tarafından belirtildiği üzere tercihen Lise mezunu adaylar alınacaktır.

Otobüs Şoförlüğü Özel Şartları Nedir?

- Otobüs Şoförlüğü deneyimi olan veya bu pozisyonu meslek edinmek isteyen, tercihen farklı marka/model otobüs kullanmış, 

- En az 1 yıllık E sınıfı veya yeni D sınıfı sürücü belgesi olan, 

- Tercihen SRC - 2 belgesine sahip, 

- Psikoteknik belgesi olan, 

- Asli kusurlu olarak ölümlü ya da yaralanmalı trafik kazası yapmamış, 

- Ceza puanından dolayı ehliyetine el konulmamış, 

- Son 3 yılda alkollü araç kullanmaktan dolayı trafik cezası almamış, 

- İstanbul içi yol bilgisine güvenen.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

İBB şoför alımında adayların öncelikle belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular 6 Mayıs 2023 tarihinde başlamış olup en geç 30 Haziran 2023 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece İBB kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

BAŞVURU ADRESİ: https://kariyer.ibb.istanbul/ilanlar/otobus-soforu-1593

Editör: TE Bilisim