Şubat ayı belediye memur alımı ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan belediye memur alımı ilanına göre Sulusaray Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 6 kişilik kadro ile Memur Alımı yapacak. Başvuru süreci bu hafta başlayacak olan belediye ilanı için Düşük KPSS Puanı ile İtfaiye Eri Alımı Yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? KPSS, Yaş ve Eğitim şartı nedir?

KPSS, Yaş ve Eğitim Şartları Nedir?

Belediye memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlıyor olmak, En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak ve Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartları aranacak. Ayrıca,

KPSS Şartı Nedir?

2020 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Yaş Şartı Nedir?

İtfaiye eri alımı için Yapılacak sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak.

Eğitim Şartı nedir?

Belediye 6 kişilik boş kadro ile 3 Ön Lisans mezunu ve 3 Lisans mezunu İtfaiye Eri Alımı yapılacak.

Boy Şartı?

Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak.

Başvuru Süreci Başlıyor! İstenen Belgeler Nedir?

Belediyenin memur alımı için süreç 9 Şubat 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 11 Şubat 2022 tarihine kadar devam edecek. Başvuru için istenen belgeleri temin edilerek şahsen yapılacak başvurular kabul edilecektir.